Waarom diëten niet werkt - Farma discounter

Waarom diëten niet werkt

MOHSSINE

10 januari 2024

Nu de jaarwisseling eraan komt nemen veel mensen zich voor om in 2024 een paar kilo kwijt te raken. Hoewel er boeken vol geschreven zijn met allerlei verschillende diëten, hebben de meesten slechts een tijdelijk effect. In dit artikel leggen we uit waarom blijvend gewichtsverlies afhangt van een nieuwe levensstijl en niet van een crashdieet. Moeite met de eerste kilo’s? Een middel als XLS Medical kan helpen.

Een calorie is een calorie

Je valt af wanneer je op dagelijkse basis meer calorieën verbrand dan dat je binnenkrijgt. Het maakt niet uit of je die calorieën binnenkrijgt via koolhydraten, eiwitten, vetten of andere voedingsstoffen. Een calorie is een calorie. Koolhydraatarme diëten hebben dus weinig zin. Wel vullen eiwitten erg goed, waardoor ze het makkelijk maken om minder te eten en werkt suiker verslavend, waardoor je meer cravings krijgt en een gezond leefpatroon juist moeilijker vol te houden wordt.

Honger werkt averechts

Een crashdieet waarbij je 1000 tot 1200 calorieën per dag eet werkt in de meeste gevallen averechts. Je lijf is hier niet op gemaakt en schiet in paniek. Hoewel je met een crashdieet heel snel veel kunt afvallen houden de meeste mensen dat niet vol. Bovendien zitten de kilo’s er binnen de kortste keren weer aan als je je oude patroon weer oppakt.

Een nieuwe levensstijl

Het enige wat werkt is het opbouwen van een nieuwe en gezondere levensstijl. Zie het zo: stel, je weegt 100 kg en je wil naar 90 kg. Jouw lijf heeft meer calorieën nodig om een gewicht van 100 kg te onderhouden dan om een gewicht van 90 kg te onderhouden. Als je naar 90 kg toe wilt, moet je dus eten zoals iemand van 90 kg en dat de rest van je leven blijven volhouden.

Wat is wel vol te houden?

Gelukkig is gezond eten en minder eten helemaal niet moeilijk, met een paar weekjes doorbijten ben je eraan gewend. Eet veel groente, fruit en volkoren producten, zodat je genoeg vezels binnenkrijgt en genoeg eiwitten. Vezels en eiwitten zorgen voor een verzadigd gevoel, zodat je minder zin hebt om te snacken. Als je geen fan bent van de sportschool is een dagelijkse wandeling ook helemaal prima.

Laatste Blogs

Waarom diëten niet werkt

Nu de jaarwisseling eraan komt nemen veel mensen zich voor om in 2024 een paar kilo kwijt te raken. Hoewel er boeken vol geschreven zijn met allerlei verschillende diëten, hebben de meesten slechts een tijdelijk effect. In dit artikel leggen we uit waarom blijvend gewichtsverlies afhangt van een nieuwe levensstijl....

ZIJN ER SUPPLEMENTEN DIE DE HAARGROEI KUNNEN BEVORDEREN?

Je bent ongetwijfeld al op de hoogte van de vele haarverzorgingsproducten op de markt als je op zoek bent naar strategieën om de haargroei te bevorderen. Veel producten, waaronder shampoos, conditioners, haarbehandelingen en oliën, beweren de haargroei te bevorderen. Misschien weet je echter niet dat er vitaminen zijn die de....

ZIJN AFSLANK SUPPLEMENTEN VERSLAVEND?

De laatste jaren heeft het gebruik van afslank supplementen een hoge vlucht genomen. Iedereen lijkt op zoek naar het wondermiddel waarmee hij snel en effectief kan afvallen. Talloze producten op de markt beweren de stofwisseling te verhogen, het hongergevoel te verminderen en de vetverbranding te bevorderen. Maar hoe veilig zijn....