Beste 6 tips om snel te kunnen studeren 📚

Beste 6 tips om snel te kunnen studeren

MOHSSINE

31 januari 2022

Veel studenten zijn op zoek naar tips en hacks om snel te kunnen studeren en veel te kunnen onthouden. Er zijn 7 tips om snel te kunnen studeren en nieuwe informatie te leren en op te roepen, volgens wetenschappers.

Deze suggesties vormen de focus van dit essay. Ze zullen zowel werken voor mensen die zelfstandig studeren als voor degenen die op school zitten. Bovendien heeft het merendeel van hen niet alleen invloed op het leerproces, maar ook op de algemene persoonlijke productiviteit. Onthoud ze dus en maak er goed gebruik van.

Met deze 6 tips ga je snel kunnen studeren

Iedereen kan zijn efficiëntie verhogen en zijn studievaardigheden te verbeteren. Ze hoeven alleen wat tips en hacks te leren om snel te kunnen studeren

 

Laten we dieper op de materie ingaan en kijken wat studenten die het studeren moe zijn, effectiever kunnen studeren.

Tip 1: Handgeschreven notities maken is een van de beste tips om snel te studeren

Notities maken op een notebook computer is grondiger en netter, en het lijkt misschien dat je zo sneller informatie onthoudt. Dit is echter niet het geval. Schrijf alles op de ouderwetse manier op – met de hand – om het leerproces te versnellen. Mensen die computers en apparaten gebruiken om aantekeningen te maken, verwerken en assimileren informatie minder effectief dan degenen die papier en pen gebruiken, zo blijkt uit studies The Pen Is Mightier Than the Keyboard: Voordelen van aantekeningen maken met de hand boven op de laptop.

Tip 2: slaap goed

Denk eens aan het volgende scenario: je hebt morgen een groot project of een grote presentatie, en je bent niet voorbereid. De meeste mensen gaan laat naar bed om alles te bestuderen. Natuurlijk zal je harde inspanning zich lonen, zelfs als je de volgende dag vermoeid bent. Deze manier van leren is echter niet de meest gunstige voor onze hersenen.

Er is een aanzienlijke correlatie tussen slaap en leren, zo blijkt uit onderzoek. Het is cruciaal in het proces van onthouden. De diepe slaapfase is de fase waarin nieuwe kennis in het geheugen wordt bewaard, wat betekent dat we binnen 12 uur na het leren naar bed moeten. Studenten die hard studeren maar zichzelf geen goede nachtrust ontzeggen, zijn niet alleen de beste studenten, maar ook de gezondste.

Tip 3: Een van de beste tips om snel te studeren is het maken van geheugensteuntjes

Het gebruik van geheugensteuntjes, zoals verbanden met bezienswaardigheden, geluiden of bekende voorwerpen en verschijnselen, is een van de beste manieren om grote hoeveelheden informatie snel te onthouden. Een liedje dat het alfabet zingt is het duidelijkste voorbeeld. Het wordt aan kinderen op de kleuterschool of de lagere school geleerd, en zij onthouden het voor de rest van hun leven. Een ander voorbeeld is het gebruik van rijmwoorden om leerlingen te helpen grammaticale beginselen te onthouden.

De mnemotechnische aanpak helpt bij het samenvatten, reduceren en comprimeren van gegevens, waardoor ze eenvoudiger te onthouden zijn. Dit is vooral nuttig voor studenten en iedereen die een nieuwe taal leert. Probeer mnemotechnieken toe te passen als u iets voor een lange periode moet onthouden. U zult merken dat u zich dingen herinnert lang nadat u een toets of examen hebt gehaald.

Tip 4: Drink zo veel water als je kan

Water is uitstekend voor je huid, je immuunsysteem en je normale lichaamsfuncties, zoals we allemaal weten. Maar het doet meer dan dat: het maakt ons slimmer. Er is een studie over dit onderwerp. Testprestaties van volwassenen worden in verband gebracht met de beschikbaarheid van drank; uit één studie bleek dat studenten die water meenamen naar een examen beter presteerden dan degenen die dat niet deden. Onze geestelijke vermogens kunnen ernstig worden geschaad door uitdroging. Bovendien, als je niet genoeg water drinkt, zullen je hersenen het aanzienlijk moeilijker hebben om te werken dan normaal.

Tip 5: Laat je hersenen zich opnieuw concentreren door een pauze in te lassen.

Onze hersenen moeten signalen naar onze zenuwuiteinden sturen en de ontvangen informatie opslaan om iets nieuws te kunnen leren. Stress en een overdaad aan informatie belemmeren dit proces echter.

Je hebt waarschijnlijk wel eens gezien dat studenten die naar een lang, zwaar college luisteren, afgeleid raken en op een gegeven moment ophouden met opletten. Ze verliezen simpelweg het vermogen om kennis in hun “geheugenbank” over te brengen, en het leerproces komt tot stilstand.

Onze hersenen schakelen effectief uit wanneer we verward, nerveus of gewoon overweldigd zijn. Een pauze inlassen of gewoon je aandacht verleggen naar iets anders is de beste aanpak om dit te overwinnen. Een pauze van vijf minuten kan je helpen te ontspannen.

Tip 6: Koop Nootropics supplementen gaan je helpen om snel te studeren en te onthouden

Nootropics zijn supplementen die de stofwisselingsprocessen in de zenuwcellen beïnvloeden, de bloedtoevoer naar het centrale zenuwstelsel verbeteren en als gevolg daarvan de integratieve hersenactiviteit, d.w.z. het geheugen, het denken en de concentratie, stimuleren.

Supplementen uit deze groep hebben een breed werkingsspectrum en kunnen zowel door gezonde mensen worden gebruikt om de hersenactiviteit te verhogen of in gevallen van psycho-emotionele overbelasting, als door patiënten met reeds gediagnosticeerde ziekten van het zenuwstelsel.

Nootropics supplementen zijn essentieel om te kunnen onthouden en snel te lezen.

BRAIN ACTIVES

BRAIN ACTIVES

Concentreer en richt je beter
Voel je extra energiek en uithoudingsvermogend
Verhoogt je cognitieve vermogens
Verbetert je leervermogen
Ontdek de kracht van je hersenen

Colruyt Beste in het algemeen
BESTEL 'T
85% van onze gebruikers kiest voor Brain actives
NOOCUBE

NOOCUBE

✓ Activeer je hersenkracht en ontwikkel je cognitieve vaardigheden
✓ Sterke focus met verhoogde concentratie en alertheid
✓ Geef je geheugen en leervermogen een boost
Ontgrendel je mentale potentie

Colruyt Meeste populair
BESTEL 'T

Het vermogen om snel te leren is een van de belangrijkste vaardigheden die je kunt hebben.

Wat als ik je zou vertellen dat er een talent was dat iedereen, waar dan ook, op elk moment zou kunnen helpen? Iets dat je vooruitgang zou versnellen, ongeacht je baanroute, ongeacht technologische storingen?

 

Is dat niet te mooi om waar te zijn? Het zit zo: in een wereld die sneller verandert dan ooit tevoren, moet je je voortdurend aanpassen. Dit vereist een bereidheid tot aanpassing en een bereidheid om te leren. Je nieuwe superkracht moet zijn dat je snel leert en dat je dat de rest van je leven blijft doen. Je zult niet kunnen voorkomen dat de wereld verandert, maar je zult de eerste zijn om verandering te accepteren en in je voordeel te gebruiken – en je zult ook potentieel verrassen.

Laatste Blogs

ZIJN ER SUPPLEMENTEN DIE DE HAARGROEI KUNNEN BEVORDEREN?

Je bent ongetwijfeld al op de hoogte van de vele haarverzorgingsproducten op de markt als je op zoek bent naar strategieën om de haargroei te bevorderen. Veel producten, waaronder shampoos, conditioners, haarbehandelingen en oliën, beweren de haargroei te bevorderen. Misschien weet je echter niet dat er vitaminen zijn die de....

ZIJN AFSLANK SUPPLEMENTEN VERSLAVEND?

De laatste jaren heeft het gebruik van afslank supplementen een hoge vlucht genomen. Iedereen lijkt op zoek naar het wondermiddel waarmee hij snel en effectief kan afvallen. Talloze producten op de markt beweren de stofwisseling te verhogen, het hongergevoel te verminderen en de vetverbranding te bevorderen. Maar hoe veilig zijn....

DE ULTIEME GIDS VOOR HET BEGRIJPEN VAN SUPPLEMENTENLABELS

Als je ooit door de gangen van een supplementenwinkel hebt gelopen, heb je je zeker overweldigd gevoeld door het enorme assortiment en de verwarrende etikettering. Het kiezen van de supplementen die je zullen helpen je gezondheids- en fitnessdoelstellingen te bereiken, kan een uitdaging zijn. Maar je kunt kiezen welke supplementen....