Stress verminderen oefeningen: deze 5 houdingen gaan je bij helpen

Stress verminderen oefeningen: deze 5 houdingen en tips gaan je bij helpen

MOHSSINE

20 januari 2022

Er zijn duizenden oefeningen om stress te verminderen, maar in dit artikel gaan we ons alleen houden aan 5 houdingen om stress te overwinnen.

Veel mensen hebben het gevoel dat het omgaan met stress het gebruik van bepaalde medicijnen of een ontmoeting met een psychotherapeut met zich meebrengt. Dit is echter niet altijd het geval. Ontspannen in een sauna, een massage of een yogahouding is tegenwoordig ook mogelijk om stress te overwinnen.

Oefeningen om stress te verminderen:

 

Op een bepaald moment in zijn leven wordt iedereen blootgesteld aan moeilijke situaties. De onlogische dynamiek van de moderne werkelijkheid helpt daarbij. Hoe gaat men met zichzelf om tijdens een moeilijke periode? Hoe kan ik stress overwinnen?

Is het echt belangrijk om stress te overwinnen?

Stress verhoogt de menselijke veerkracht, helpt mensen belangrijke oplossingen te vinden, en leidt ertoe dat het lichaam adrenaline aanmaakt.

Hoe paradoxaal het ook mag lijken, stress kan voordelig zijn. Trouwen, afstuderen en een nieuwe baan beginnen zijn maar een paar voorbeelden. De geest verwerkt zulke gebeurtenissen gemakkelijk en snel.

5 houdingen om stress te overwinnen

 

Hieronder leer je vijf houdingen die je kunnen helpen om stress te overwinnen in paar minuten:

 • Stel je open

Belangrijke gebeurtenissen in het leven, zoals promoties, sollicitatiegesprekken en spreken in het openbaar, worden beïnvloed door lichaamstaal. Onze lichaamstaal en lichaamshoudingen beïnvloeden ook onze gedachten. Dieren nemen liever meer ruimte in om hun macht te tonen. Mensen gedragen zich net zo: als we zelfverzekerd zijn, stellen we ons open; als we machteloos zijn, sluiten we ons af.

 • Wees sterk

Onze geest heeft een impact op ons lichaam. Mensen die sterk zijn, zijn vrolijker en zelfverzekerder, nemen meer risico’s en twijfelen niet aan hun mogelijkheden om iets te bereiken. Bij sterke personen wordt een hoog niveau van testosteron (het leiderschap hormoon) en een laag niveau van cortisol (het stresshormoon) aangetroffen. Dit betekent dat ze stressbestendiger zijn.

 • Dominante houdingen

Er is een experimenten uitgevoerd waarbij de ene groep dominante houdingen aannam en de andere machteloze houdingen. Volgens het eerste onderzoek verhoogden krachtige houdingen het testosteron met 20% en verlagen ze het cortisol met 25%. Werkgevers houden van sollicitanten die een dominante houding aannemen voor het gesprek, volgens het andere.

 • Blijf alleen

Als je stress hebt, raden we je aan om twee minuten alleen te blijven (in een toilet, lift of lege kamer) en een krachtige houding aan te nemen.

 • Verander niet van gedrag

Ons lichaam verandert ons bewustzijn, zo verandert ons gedrag, en ons gedrag heeft de mogelijkheid om de uitkomst van een situatie die belangrijk voor ons is, te beïnvloeden. Onthoud dit en je zult stress overwinnen!

5 Basic manieren om stress te overwinnen

 

Hieronder vind je 5 andere manieren om je stress op natuurlijke manier te overwinnen:

 • Zoek uit hoeveel cortisol je in je lichaam heeft.

Cortisol verhoogt het risico op osteoporose en botbreuken door gewichtstoename, diabetes, verminderd gezichtsvermogen en een verlaagde testosteronspiegel, calciumopnamecapaciteit en collageensynthese.

 • Neem voldoende rust.

Volwassenen hebben elke nacht minstens 8 uur slaap nodig. Ga vroeg naar bed, want ’s nachts worden een aantal belangrijke hormonen aangemaakt: groeihormoon, geslachtshormonen en hormonen die de honger en eetlust regelen.

 • Rook alstublieft niet.

Of als het enigszins mogelijk is, beperk de hoeveelheid sigaretten die je gebruikt. Nicotine doet het cortisolgehalte in het bloed stijgen.

 • Drink geen alcoholische dranken.

Alcoholhoudende dranken onttrekken vitaminen en antioxidanten, waardoor oxidatieve reacties worden versneld. Dit heeft een effect op de huid, waardoor deze minder elastisch en ongelijk wordt.

 • Neem anti-stress pillen

We zijn ons er allemaal van bewust dat stress een probleem is dat moet worden aangepakt, maar wat kunnen we doen om te helpen? Het goede nieuws is dat er ook anti-stress pillen bestaan die je gaan helpen om stress te overwinnen.

RESTILEN

RESTILEN

✓ Versterk je weerstand tegen stress en behoud een positief humeur
✓ Verminder stress symptomen en voel je minder moe en uitgeput
✓ Ondersteun het behoud van energie en vitaliteit
✓ De perfecte oplossing voor een betere geestelijke en lichamelijke gezondheid.

Voel je krachtig – de ultieme oplossing voor stressbestrijding

Colruyt In het algemeen
BESTEL 'T
64 Mensen bezochten deze site vandaag

3 oefeningen om stress te verminderen

 

Hieronder vind je 4 stress verlichtende oefeningen om je stress op natuurlijke manier te overwinnen:

 • 1ste oefening

Ga op de grond zitten met je voeten wijd uit elkaar. Kijk naar je linkervoet. Plaats de palm van je rechterhand op je linkerzij. Adem diep in en til je linkerhand op, adem dan uit en verschuif je linkerhand naar rechts. Herhaal de oefening met je rechterhand.

 • 2 de oefening

Breng je linkerbeen gebogen bij de knie over je rechterbeen en druk het met je rechterhand op de grond terwijl je op je rug ligt. Wissel van been en herhaal de oefening.

 • 3 de oefening

Breng je knieën naar je borst terwijl je op je rug ligt en sla beide armen eromheen. Schommel zachtjes heen en weer om je spieren te rekken en te ontspannen.

Laatste Blogs

ZIJN ER SUPPLEMENTEN DIE DE HAARGROEI KUNNEN BEVORDEREN?

Je bent ongetwijfeld al op de hoogte van de vele haarverzorgingsproducten op de markt als je op zoek bent naar strategieën om de haargroei te bevorderen. Veel producten, waaronder shampoos, conditioners, haarbehandelingen en oliën, beweren de haargroei te bevorderen. Misschien weet je echter niet dat er vitaminen zijn die de....

ZIJN AFSLANK SUPPLEMENTEN VERSLAVEND?

De laatste jaren heeft het gebruik van afslank supplementen een hoge vlucht genomen. Iedereen lijkt op zoek naar het wondermiddel waarmee hij snel en effectief kan afvallen. Talloze producten op de markt beweren de stofwisseling te verhogen, het hongergevoel te verminderen en de vetverbranding te bevorderen. Maar hoe veilig zijn....

DE ULTIEME GIDS VOOR HET BEGRIJPEN VAN SUPPLEMENTENLABELS

Als je ooit door de gangen van een supplementenwinkel hebt gelopen, heb je je zeker overweldigd gevoeld door het enorme assortiment en de verwarrende etikettering. Het kiezen van de supplementen die je zullen helpen je gezondheids- en fitnessdoelstellingen te bereiken, kan een uitdaging zijn. Maar je kunt kiezen welke supplementen....