Wat helpt tegen roos in je haar : 5 huismiddeltjes

WAT HELPT TEGEN ROOS IN JE HAAR : 5 HUISMIDDELTJES

WAT HELPT TEGEN ROOS IN JE HAAR : 5 HUISMIDDELTJES

Om roos in je haar te verminderen, is het een goed idee om eerst uit te zoeken wat de oorzaak is. Een jeukende, schilferige hoofdhuid, fijne, stoffige, droge schilfers (droge roos), grote, vette schilfers (vette roos) of een combinatie daarvan (gemengde roos) is een mild geval van seborrhoeïsche dermatitis. De hoofdoorzaak is de activering van de schimmel Malassezia. Wat de oorzaak kan zijn:

 1. Genetische aanleg;
 2. Regelmatig gebruik van een agressieve shampoo;
 3. Dagelijks gebruik van warmtestyling (hete haardroger, strijkijzers, krultangen);
 4. Ongezonde omgeving;
 5. Stress en chronisch slaaptekort;
 6. Vitaminetekort, onevenwichtige voeding;
 7. Gastro-intestinale ziekten, metabolische stoornissen in het lichaam.

Roos in je haar kan erg vervelend zijn, en het is erg onaangenaam als mensen het zien. Als je last hebt van schilfers op je haar, dan wil je natuurlijk iets aan doen om het te verminderen of helemaal stoppen.

De meeste mensen denken dat roos wordt veroorzaakt door een droge huid. Dit is echter een mythe. Dit huidprobleem is gewoon het gevolg van je ongezonde voedingspatroon en niet genoeg water drinken. Dat is wat leidt tot dit probleem.

IS HET GEMAKKELIJK OM ROOS IN JE HAAR TE STOPPEN?

Als schilfers geen gevolg is op een slechte shampoo of haarverf, is het waarschijnlijk gewoon een uiting van eczeem. Het kan echter worden gestopt met juist haarverzorging routine en remedies.

Roos is een groot ongemak, zowel lichamelijk als psychisch. En als roos niet wordt behandeld, wordt het afweersysteem van de huid verzwakt, het immuunsysteem verzwakt en wordt het veel moeilijker om eczeem te bestrijden.

BESTE MANIEREN OM ROOS IN JE HAAR TE STOPPEN

TIP 1: Het beste wat je kan doen om schilfers tegen te gaan is om de oorzaak van deze problemen te vinden. Als je niet weet waardoor het probleem wordt veroorzaakt, kan dit moeilijk worden opgelost. Om dit als eerste op te lossen moet je eerst weten of het probleem door jouw huid komt of door het product wat je gebruikt.

Tijdens het onderzoek naar dit vervelende probleem, ontdekte ik dat er vele mensen waren die niet wisten wat ze moesten doen om haar roos te verwijderen. Dus hieronder heb ik 10 manieren opgesomd om haar roos te stoppen en hoe je het kan voorkomen, zodat jij ook geholpen wordt met dit vervelende probleem:

1. ASPIRINE GEMENGD MET SHAMPOO

Aspirine gemengd met shampoo om roos te stoppen

 

 

 

 

 

Aspirine bevat salicylzuur, dat ook wordt gebruikt in antiroosshampoos. Het wordt beschouwd als een van de meest succesvolle ingrediënten om haar roos te verminderen.

Om aspirine tegen roos te gebruiken, vermaal je een paar aspirinetabletten tot een fijn poeder en meng je het met een deel van je gewone shampoo. Breng het mengsel aan op het haar, laat het een paar minuten zitten en spoel het dan uit.

2: SINAASAPPELSCHIL MET CITROENSAP

Sinaasappelschil met citroensap om haarroos te stoppen

Sinaasappelschil bevat calcium, magnesium, vitamine C, en voedingsvezels die allemaal een positieve invloed op je lichaam kunnen hebben. Om haar roos tegen te gaan met Sinaasappelschil en citroensap, is het recept als volgt:

 1. Neem sinaasappelschillen en doe ze in een kom. Knijp er vervolgens citroensap in.
 2. Maal de ingrediënten tot ze een pasta worden.
 3. Breng de pasta aan op je hoofdhuid en laat het 30 minuten zitten.
 4. Was het weg met shampoo.

3: BANAAN MET AZIJN

Banaan met azijn om haar roos te voorkomen

 1. Je hebt 1 volle banaan en 2 kopjes appel cider azijn nodig.
 2. Pel de banaan, voeg de appelciderazijn toe en meng alles goed door elkaar tot je een pasta krijgt.
 3. Masseer deze pasta vervolgens zachtjes in je haar en zorg ervoor dat het je haar volledig bedekt.
 4. Spoel het masker na 20 min uit met warm water en je gewone shampoo.

4: FENEGRIEK ZAAD

Fenegriek zaad

Fenegriekzaad heeft anti-inflammatoire, antimicrobiële en antioxiderende eigenschappen. Om roos te bestrijden met de hulp van fenegriek, moet je dit eenvoudige recept volgen:

 1. Doe wat zaden in een kommetje water en laat ze een nachtje weken.
 2. Pureer de zaden ‘s ochtends tot een deegachtige substantie en voeg wat citroensap toe. Meng het goed door elkaar.
 3. Breng de pasta aan op je hoofdhuid en haar en laat het 30 minuten drogen.
 4. Was het uit met shampoo.

5: YOGHURT GEMENGD MET CITROENSAP

Yoghurt gemengd met citroensap om roos in je haar te stoppen

Als haarmasker werkt yoghurt effectief voor alle haartypes en helpt het tegen roos. Maak een mengsel van yoghurt en wat citroensap en breng dit aan op je haar als een masker voor 20 minuten, spoel het dan uit met warm water.

VAN HAAR ROOS AFKOMEN

Eén van de meest voorkomende oorzaken van schilfers is te veel haar producten gebruiken. Het is een goed idee om deze producten te vervangen voor natuurlijke huidverzorging en haarvitamines. Het is belangrijk om te weten dat roos niet kan worden genezen, maar het kan worden voorkomen door een van de boven aantal simpele stappen te volgen.

Haaruitval stoppen met deze 10 handige tips

CONCLUSIE

Naast de genoemde trucs, zijn er nog meer manieren om roos in je haar te verminderen en je zelf hieraan te helpen. Het is belangrijk dat je het probleem direct aanpakt!

Laatste Blogs

Ontdek de Japanse geheim voor snelle vetverbranding

Lisa, een jonge Amerikaanse vrouw, verhuisde naar Tokio om meer te leren over het traditionele Japanse dieet en ontdekte al snel een populaire matcha- winkel in de buurt. Gedreven door nieuwsgierigheid besloot ze de winkel te verkennen en raakte gefascineerd door de gezondheidsvoordelen van matcha die de lokale bevolking leek....

THUIS JE DUN HAAR DIKKER MAKEN MET DEZE TIPS

Wij hebben een lijst samengesteld met de meest praktische en efficiënte tips van de professionals voor de dames die hun dun haar dikker willen maken! De meeste dames met dunne lokken dromen van dikker haar. En de vreugde van degenen die gezegend zijn met een dikke bos haar. We zullen....

EERSTE KEER SEKS? HET STAPPENPLAN EN TIPS

Als eerste keer seks niet goed gaat, loop je het risico op pijn en algemene ontevredenheid over intimiteit. Daarom is het heel normaal als je duizelig begint te voelen op je eerste keer. In dit artikel ga je lezen hoe je mentaal en fysiek kunt voorbereiden, zodat alles goed gaat....