Overtijd maar niet zwanger: De 8 mogelijke verborgen oorzaken

Overtijd maar niet zwanger: De 8 mogelijke verborgen oorzaken

Overtijd maar niet zwanger: De 8 mogelijke verborgen oorzaken

De meeste vrouwen beginnen te stressen wanneer ze overtijd zijn maar nog niet zwanger zijn geworden. Dat verwoordt heel goed hoe vrouwen zich voelen wanneer ze al een aantal weken overtijd zijn maar nog steeds geen menstruele blauwe streepje hebben gezien.

Overtijd maar niet zwanger

Als je nog niet zwanger bent na een paar maanden, wil je al snel weten waarom dit zo is. Er zijn verschillende redenen waarom iemand niet zwanger blijft. Soms draait het om de partner, soms om de vrouw zelf. In deze post geef ik tips en adviezen voor de verbetering van je zwangerschapskansen als je overtijd bent, maar nog steeds zwanger wilt worden.

Bevallen en borstvoeding geven, het slikken van anticonceptiepillen en roken zijn allemaal bekende variabelen die de kans op het krijgen van een baby verkleinen. Maar zelfs als geen van deze factoren aanwezig is, is het niet altijd zeker dat u zwanger zult worden.

Overtijd maar niet zwanger: Hier zijn 8 mogelijke verborgen oorzaken:

 • Uw partner staat onder grote werk druk.

overtijd maar niet zwanger

Volgens studies hebben levensdruk, zoals werk, gezin en sociaal leven, een aanzienlijke invloed op de vruchtbaarheid van een man. Als hij niet in staat is met deze problemen om te gaan, kan de overtijd van zwanger worden vertragen.

 • Sauna

Overtijd maar niet zwanger

Sauna’s bevorderen de bloedsomloop, wat goed is voor elke man, maar niet voor de aanstaande vader. De mannelijke geslachtsklieren die geslachtscellen produceren, bevinden zich immers voor een reden buiten het lichaam.

Omdat spermatozoa gevoelig zijn voor hoge temperaturen, heeft de natuur ervoor gezorgd dat de testikels van mannen op een temperatuur van 34 graden worden gehouden.

Als je man veel naar de sauna gaat en je overtijd bent om zwanger te worden, kunt u uw kansen op zwangerschap vergroten door deze plezierige vrijetijdsbesteding achterwege te laten terwijl u een zwangerschap plant. Hij kan zichzelf belonen met een bezoekje aan de sauna na het ontvangen van de langverwachte uitslag, wat veel aangenamer zal zijn na zo’n lange periode van gemis.

 • Je sport te veel

Overtijd maar niet zwanger: Hier zijn 8 mogelijke verborgen oorzaken:

Lichaamsbeweging kan u tot op zekere hoogte helpen vruchtbaarder te worden, maar u moet wel de juiste hoeveelheid training krijgen. Te veel bewegen kan uw energiebalans verstoren en uw voortplantingscyclus verstoren.

In studies is aangetoond dat langdurige en intensieve dagelijkse activiteit een invloed heeft op uw vermogen om zwanger te worden. Om uw gezondheid en conditie op peil te houden, is matiging nodig.

 • Je bent te slank

Hoe weet ik of ik overtijd ben met zwanger worden?

Een BMI dat lager is dan normaal kan een risico vormen voor een verstoorde eierstok, onvruchtbaarheid en een vroegtijdige bevalling.

Eetstoornissen zijn in verband gebracht met een verlaagd BMI en hebben aantoonbare gevolgen voor de menstruatie en de vruchtbaarheid.

Als je moeite hebt om je dieet bij te houden, zijn er programma’s beschikbaar die je calorieën, gewicht en andere gezondheidsgerelateerde indicatoren bijhouden.

 • U bent niet in staat om uw vruchtbare periode goed te bepalen.

U bent niet in staat om uw vruchtbare periode goed te bepalen.

Het kan soms moeilijk zijn om precieze voorspellingen te doen, vooral als uw cyclus onregelmatig is. Technologie kan u daarentegen helpen. Er zijn tegenwoordig veel apps die kunt gebruiken ze kunnen uw cyclus nauwkeurig voorspellen.

Bovendien kunt u, als u zwanger wordt, de app onderhouden door over te schakelen op de zwangerschapsmodus en informatie te ontvangen over de ontwikkeling van uw baby, evenals op maat gesneden gezondheidsinzichten.

 • Je gebruikt het verkeerde glijmiddel.

Je gebruikt het verkeerde glijmiddel.

Kies het juiste soort glijmiddel om overtijd om zwanger te worden te verkleinen. Het goede nieuws is dat er glijmiddelen zijn die kunnen helpen bij de vruchtbaarheid van mannen. Sommige hebben de juiste pH-balans (7,2-8,0). Andere bevatten magnesiumionen en calcium om de natuurlijke lichaamsvloeistoffen na te bootsen.

Ook van babyolie is aangetoond dat het effectief is.

 • Je consumeert een te grote hoeveelheid transvetten.

Overtijd en nog niet zwanger

Transvetten, die je terugvindt in gebakken producten, pizza’s, snacks zoals chips, en gefrituurde maaltijden, kunnen een nadelige invloed hebben op je vruchtbaarheid, doordat ze je ovulatie verhinderen.

Beperk je inname van deze producten, omdat het eten ervan in plaats van voedzame koolhydraten je risico op ovulatiestoornissen met 73 procent kan verhogen. Het is het beste om bananen, amandelen of yoghurt met bessen te consumeren als je naar deze transvet koolhydraten verlangt.

 • Obesitas

Obesitas

Overtijd niet zwanger geworden wordt niet veroorzaakt door een paar kilo’s zwaarder te worden. Obesitas daarentegen kan de hormoonsynthese verstoren en het moeilijker maken om zwanger te worden. Hoe meer een vrouw aankomt in vergelijking met haar gezonde gewicht, hoe slechter haar eierstokfunctie wordt.

Overtollig lichaamsvet is niet de enige factor die onvruchtbaarheid of voortplantingsproblemen kan veroorzaken. Gewichtsverlies heeft ook een negatieve invloed! Diëten tijdens de zwangerschap en de conceptie kan ook negatieve gevolgen hebben voor je baby.

Hoe weet ik of ik overtijd ben met zwanger worden?

Bij sommige paren duurt het al twee jaar voor ze zwanger kunnen worden, bij anderen duurt het al een paar maanden, enzovoort. Om te voorkomen dat u te veel hoop krijgt, hebben deskundigen de kans op een succesvolle conceptie geschat op basis van de datum:

 1. 25 procent in de eerste maand,
 2. 80 procent in de eerste zes maanden,
 3. 90 procent in het eerste jaar.

Dit is gebaseerd op de veronderstelling dat de seksuele activiteit één keer per maand zal plaatsvinden op gunstige dagen en zonder de aanwezigheid van voortplantingsproblemen.

Het is vermeldenswaard dat onvruchtbaarheid en het bestaan van eventuele ziekten ter sprake komen wanneer er geen zwangerschap optreedt binnen een jaar na het hebben van regelmatige seksuele contacten zonder het gebruik van anticonceptie. Het maakt niet uit als je vier maanden lang niet zwanger kunt worden.

Omdat vrouwen niet elke menstruatiecyclus een eisprong hebben, is de rijpe eicel slechts twee dagen levensvatbaar en vindt er geen bevruchting plaats als de rijpe eicel de zaadcellen niet op tijd ontmoet.

Als u echter vaak geslachtsgemeenschap hebt, niet beschermd bent en gedurende een periode van een of twee jaar niet zwanger kunt worden, moet je snel naar de dokter gaan.

Overtijd en nog niet zwanger geworden wat moet ik doen?

Als een een koppen al meer dan een jaar niet zwanger kan worden overtijd is, is de eerste stap een arts te raadplegen voor een uitgebreide medische evaluatie. Hoe lang het duurt voordat u zwanger wordt, hangt onder meer af van de oorzaak van de ziekte, de gezondheidstoestand van de vrouw en de man, hun leeftijd, het succes van de therapie en het opvolgen van de adviezen. Als u na de behandeling vier maanden of langer niet zwanger kunt worden, moet u weer naar de dokter, omdat de oorzaak van de onvruchtbaarheid in veel gevallen moeilijk aan te wijzen is.

Als u al vier maanden niet zwanger kunt worden en geen gezondheidsproblemen hebt, moet u zeker de volgende variabelen uitsluiten die van invloed zijn op de vruchtbaarheid van uw echtgenoot of van jouw:

 1. De bestanddelen van tabak schaden de kwaliteit van het sperma en de eicellen, waardoor de conceptie wordt bemoeilijkt.
 2. Drugs en alcohol.
 3. Cafeïne.
 4. Onvoldoende voeding.
 5. Leeftijd boven 35 jaar (voor de eerste zwangerschap).
 6. Onaangepaste levensstijl.

Vrouwelijk libido verhogen

Potentie middelen