De 10 tekenen dat je lichaam dringend moet detoxen - Farma discounter

De 10 tekenen dat je lichaam dringend moet detoxen

De 10 tekenen dat je lichaam dringend moet detoxen

Wanneer we de uitdrukkingen “lichaam detoxen” “reinigen” of “ontgiften”, komen er allerlei ideeën in ons op. Misschien begin je te denken aan vreemde kruidensamenstellingen of onaantrekkelijke groentesappen.

Misschien heb je al eens een detox-programma geprobeerd en vond je de eerste symptomen onaangenaam. Of misschien heeft u regelmatig ervaring met ontgiften en kent u de ongelooflijke fysieke, mentale, emotionele en spirituele voordelen van een grondige detoxen van het lichaam.

Hoe dan ook, het is belangrijk om veel voorkomende mythes over wat Detox is te ontkrachten en echt te begrijpen waarom het belangrijk is om ons lichaam van tijd tot tijd een pauze te geven!

Lichaam Detoxen, Reinigen

De omgeving waarin wij leven is zodanig dat wij niet om giftige stoffen heen kunnen. Lucht, voedsel en water zijn allemaal bronnen van verschillende schadelijke verbindingen.

Stoffen in ons voedsel, hormonen in injecties en lucht- en waterverontreiniging tasten ons lichaam op verschillende manieren aan.

Ook via roken en diverse producten die in huis worden gebruikt, zoals cosmetica en schoonmaakmiddelen, komen schadelijke stoffen in ons lichaam terecht. Zelfs stress kan leiden tot de vorming van complexe verbindingen in het lichaam die schade kunnen veroorzaken.

Je weet dus nooit wanneer je lichaam verzadigd is met gifstoffen en je lichaamsfuncties uit balans kunnen zijn. En als u niet op de ophoping van deze stoffen in het lichaam let, kunnen ze uw lichaam op allerlei manieren schaden.

De enige manier om dit te doen is je lichaam detoxen van alle gifstoffen.

Er zijn bepaalde waarschuwingssignalen die erop wijzen dat we ons lichaam moet ontgiften, hoe eerder hoe beter.

#Constante Uitputting

Lichaam Detoxen Reinigen

Krijgt u genoeg slaap maar voelt u zich toch de hele tijd uitgeput? Het is mogelijk dat een chemische overmaat de reden is. Wanneer uw lichaam overbelast is met gifstoffen, worden uw bijnieren zwaar belast.

Bijniervermoeidheid, waardoor je je moe en slaperig voelt, kan worden veroorzaakt door een langdurige toxische belasting. Bovendien kunnen sommige gifstoffen, zoals cafeïne, een negatieve invloed hebben op de bijnierfunctie.

#Aankomen in Gewicht

lichaam ontgiften

Hebt u een gestage gewichtstoename vastgesteld ondanks uw inspanningen om calorieën te tellen en te sporten? Het is mogelijk dat een chemische overmaat de schuldige is.

Een groot aantal giftige stoffen zijn lipofiel, wat betekent dat ze in lichaamsvet worden opgeslagen. Pesticiden en dioxines in lipofiele giffen moedigen het lichaam aan meer vetcellen aan te maken om meer gifstoffen op te slaan.

Dit maakt afvallen bijna onmogelijk totdat de giftige stoffen in het lichaam zijn geëlimineerd.

#Slapeloosheid

Slapeloosheid

Als u het gevoel hebt dat uw lichaam voortdurend wakker en angstig is, kan uw cortisolniveau uit balans zijn. Cortisol is een stressverlagend hormoon dat het lichaam produceert (vooral ‘s nachts). Bij gezonde mensen zijn de cortisolspiegels ‘s morgens hoog en nemen ze in de loop van de dag geleidelijk af.

Cortisol niveaus in de avond worden verhoogd wanneer er een onbalans is in cortisol. Dit suggereert dat je ‘s avonds actiever en levendiger bent dan ‘s ochtends. Langdurige slapeloosheid kan leiden tot grote gezondheidsproblemen, waaronder hart-en vaatziekten, dus ontgiften is van cruciaal belang als u vermoedt dat een cortisol onbalans de oorzaak is.

#Hoofdpijn die nergens op slaat

Hoofdpijn lichaam detox

Als u voortdurend hoofdpijn hebt zonder duidelijke reden, is het mogelijk dat uw toxineniveaus hoger zijn dan ze zouden moeten zijn.

Gifstoffen die de hersenen beïnvloeden, zoals aspartaam en mononatriumglutamaat, kunnen aanhoudende hoofdpijn veroorzaken na het nuttigen van maaltijden die deze stoffen bevatten, zoals we eerder beschreven.

Kleurstoffen in voeding, conserveringsmiddelen en zware metalen zijn voorbeelden van andere verontreinigende stoffen die hoofdpijn kunnen veroorzaken.

#Vermindering van het Redeneren

Vermindering van het Redeneren

Gifstoffen hebben directe effecten op de hersenen. Mononatriumglutamaat (MSG) en/of aspartaam zijn voorbeelden. Als u overdag zonder aanwijsbare reden in slaap valt, kan het zijn dat u lijdt aan verhoogde vergiftiging.

Zowel aspartaam als MSG kunnen hersencellen vernietigen en verhinderen dat de hersenen oxideren. MSG wordt vaak aangetroffen in sterk bewerkte maaltijden en vlees, terwijl aspartaam kan worden aangetroffen in suikervrije dranken, kauwgom en tandpasta. Het is van cruciaal belang om excitotoxinen uit je dieet te verwijderen.

#Onaangename lichaamsgeur

Onaangename lichaamsgeur

Als je regelmatig last hebt van een slechte adem, winderigheid of ontlasting, kan dat een aanwijzing zijn dat je lever en dikke darm een giftige last proberen te verwijderen.

Als je langdurig een opgeblazen gevoel hebt, geen honger voelt en een chronische onaangename lichaamsgeur hebt, moet je je lichaam helpen de giftige stoffen eruit te detoxen. Om de lever goed te reinigen, combineer je mariadistel, olijfolie en citroensap in een volledige spoeling.

#Wisselende stemmingen

lichaam reinigen ontgiften detoxen

Als uw stemming in de loop van de dag wisselt, is dat een aanwijzing dat uw lichaam hormonaal uit balans is. Toxinen zoals xeno-oestrogenen veroorzaken hormonale afwijkingen bij zowel mannen als vrouwen.

Xeno-oestrogeen is een synthetische hormooncombinatie die de effecten van oestrogeen in het lichaam nabootst. Industriële stoffen zoals ftalaten, BPA en PCB’s bevatten vaak xeno-oestrogenen.

Het vermijden van het gebruik van plastic, vooral in de keuken, kan helpen om de xeno-oestrogeenniveaus van het lichaam te verlagen.

#Verstopping

Verstopping lichaam detoxen

Regelmatig ons lichaam ontdoen van afvalstoffen is van cruciaal belang. Als je niet elke dag een stoelgang hebt omdat je niet genoeg anti-oxidanten eet, worden de giftige stoffen geabsorbeerd in je bloedbaan en beginnen zich op te hopen.

Constipatie, een opgeblazen gevoel en de opname van gifstoffen in de bloedbaan kunnen allemaal worden vermeden door voldoende water te drinken en een dieet te volgen dat rijk is aan antioxidanten en vezels.

#Reacties op de huid

reactie op je huid

De lever is belast met het verwijderen van de meeste giftige stoffen uit het lichaam. Wanneer de lever de hoeveelheid gifstoffen in het lichaam niet kan bijhouden, proberen andere organen ze af te voeren, bijvoorbeeld via de huid.

Wanneer de huid probeert giftige stoffen uit het lichaam te verdrijven, krijgt ze een negatieve reactie omdat ze deze als vergif interpreteert. Acne, huiduitslag, eczeem, dermatografie en steenpuisten zijn hier allemaal symptomen van.

#Spierpijn

Spierpijn lichaamreinigen

Als u herhaaldelijk last heeft van onverklaarbare spierpijn, kan dat een aanwijzing zijn dat uw lichaam een hoge toxische belasting heeft. Gifstoffen kunnen pijnreceptoren in de spieren triggeren, met spierkrampen, krampen en knopen tot gevolg.

Omdat toxines voornamelijk afkomstig zijn van voedsel dat in de loop van de dag wordt geconsumeerd, hebben ze een onmiddellijk effect op de spieren.

Als je last hebt van onverklaarbare spierkrampen, houd dan in je notitieboekje bij wanneer ze optreden en wat je in de loop van de dag consumeert om te bepalen welke dingen de schuldige zouden kunnen zijn.

Hoe kan Lichaam Detoxen mij helpen?

Ons lichaam probeert zich voortdurend te ontdoen van gifstoffen en ongewenste chemicaliën uit verschillende orgaansystemen. Het lichaam verdort na verloop van tijd, vooral wanneer het wordt blootgesteld aan schadelijke maaltijden, alcohol, koffie, sigaretten en de voortdurende stress en slechte omgeving waarmee de meeste mensen in het moderne leven te maken hebben.

Je kunt het effect van slechte externe variabelen bijna niet vermijden, hoe goed je ook eet of leeft. Daarom is het belangrijk om het lichaam van tijd tot tijd een pauze te gunnen om te ontspannen, “Lichaam Detoxen” en zich te ontdoen van de verontreinigende stoffen die onze ideale gezondheid en ons ideale leven in de weg staan!

Wanneer onze belangrijke organen overbelast zijn, kunnen ze niet goed functioneren en zijn ze vatbaar voor ziekte. Reiniging van het lichaam biedt zowel lange termijn als directe voordelen, zoals meer energie, een gladdere en zijdezachtere huid, een betere spijsvertering en geestelijke helderheid!

Beste manier om mijn Lichaam te Detoxen?

De beste manier om je lichaam te reinigen begint in de eerste instantie met een gezond dieet, lichaamsbeweging en streven naar 7 – 8 uur slaap, Drink 1-3 liter water per dag, probeer zoveel mogelijk te wandelen, neem ook detox pillen ze kunnen je heel goed helpen:

FIBRE SELECT

FIBRE SELECT

✓ Verwijdert grondig gifstoffen
✓ Effectief tegen schadelijke stofwisselingsproducten
✓ Werkt net zo goed als een plumeau
✓ Verbetert gezondheid en welzijn
Schoon van binnen, stralend van buiten

Colruyt Beste in het algemeen
BESTEL 'T
90% van onze gebruikers kiest voor Fibre select
SPIRULIN PLUS

SPIRULIN PLUS

✓ Ontzuurt het lichaam op effectieve wijze
✓ Verwijdert overtollig vocht
✓ Verhoogt je vitaliteit
✓ Verbetert je welzijn en ondersteunt specifieke lichaamssystemen.
Beleef gezondheid op een nieuw niveau

Colruyt Meeste populair
BESTEL 'T
DETOXYN

DETOXYN

✓ Ondersteunt het lichaam bij ontgifting
✓ Ondersteunt het verwijderen van pathogenen en toxines
✓ Beschermt tegen schadelijke microben
✓ Ondersteuning van de lever en de spijsvertering
✓ Frisse adem
Een natuurlijke oplossing voor een schoon lichaam

Colruyt Natuurlijke detox kuur
BESTEL 'T

Lees ook: Alledaagse gezonde voeding die je lichaam op natuurlijke wijze ontgift en reinigt

Waarom is Lichaam Detoxen nuttig?

Hieronder volgen enkele van de voordelen van een volledige en natuurlijke lichaamsreiniging:

 1. Voorkoming van chronische ziekten;
 2. Een stabiel en sterk immuunsysteem;
 3. Helpt bij het verliezen van overtollig gewicht;
 4. Verbeterde levenskwaliteit;
 5. Verhoogde energie;
 6. Een stralende, glanzende huid;
 7. Heldere, heldere ogen;
 8. Helderheid van geest;
 9. Een stabiele emotionele toestand;
 10. Verhoogd zelfvertrouwen;
 11. Nieuwe gezonde gewoonten;
 12. Verhoogde levensduur;
FIBRE SELECT

FIBRE SELECT

✓ Verwijdert grondig gifstoffen
✓ Effectief tegen schadelijke stofwisselingsproducten
✓ Werkt net zo goed als een plumeau
✓ Verbetert gezondheid en welzijn
Schoon van binnen, stralend van buiten

Colruyt Beste in het algemeen
BESTEL 'T
90% van onze gebruikers kiest voor Fibre select
SPIRULIN PLUS

SPIRULIN PLUS

✓ Ontzuurt het lichaam op effectieve wijze
✓ Verwijdert overtollig vocht
✓ Verhoogt je vitaliteit
✓ Verbetert je welzijn en ondersteunt specifieke lichaamssystemen.
Beleef gezondheid op een nieuw niveau

Colruyt Meeste populair
BESTEL 'T
DETOXYN

DETOXYN

✓ Ondersteunt het lichaam bij ontgifting
✓ Ondersteunt het verwijderen van pathogenen en toxines
✓ Beschermt tegen schadelijke microben
✓ Ondersteuning van de lever en de spijsvertering
✓ Frisse adem
Een natuurlijke oplossing voor een schoon lichaam

Colruyt Natuurlijke detox kuur
BESTEL 'T

Laatste Blogs

Ontdek de Japanse geheim voor snelle vetverbranding

Lisa, een jonge Amerikaanse vrouw, verhuisde naar Tokio om meer te leren over het traditionele Japanse dieet en ontdekte al snel een populaire matcha- winkel in de buurt. Gedreven door nieuwsgierigheid besloot ze de winkel te verkennen en raakte gefascineerd door de gezondheidsvoordelen van matcha die de lokale bevolking leek....

THUIS JE DUN HAAR DIKKER MAKEN MET DEZE TIPS

Wij hebben een lijst samengesteld met de meest praktische en efficiënte tips van de professionals voor de dames die hun dun haar dikker willen maken! De meeste dames met dunne lokken dromen van dikker haar. En de vreugde van degenen die gezegend zijn met een dikke bos haar. We zullen....

EERSTE KEER SEKS? HET STAPPENPLAN EN TIPS

Als eerste keer seks niet goed gaat, loop je het risico op pijn en algemene ontevredenheid over intimiteit. Daarom is het heel normaal als je duizelig begint te voelen op je eerste keer. In dit artikel ga je lezen hoe je mentaal en fysiek kunt voorbereiden, zodat alles goed gaat....