10 fatale haarverzorging fouten die iedereen maakt - Farma discounter

10 fatale haarverzorging fouten die iedereen maakt

MOHSSINE

7 februari 2022

Niet-naleving van de haarverzorgingsvoorschriften is vaak de bron van haarproblemen. Laten we ons haarverzorging routine corrigeren en leren van de fouten van anderen!

Omdat het niet naleven van fundamentele haarverzorgingsnormen vaak de bron is van haarproblemen, is een goede haarverzorging de sleutel tot een prachtig resultaat.

 

Fouten bij haarverzorging:

We maken elke dag dezelfde, of soms veel, fouten wanneer we ons haarverzorging zonder het zelfs maar te herkennen. Ons haar reageert door in opstand te komen en weigert om er op zijn minst fatsoenlijk uit te zien. De wortels worden snel vet en de punten worden dof; in één woord, het is een ramp. Experts adviseren ons waar we heen kunnen rennen, wat we kunnen kopen, en of reclame en zelfgekozen beautybloggers te vertrouwen zijn – ze hebben tal van typische hoofdhuid- en haarverzorgingsproblemen geïdentificeerd en beschreven hoe we die kunnen verhelpen.

Hier zijn 10 haarverzorging fouten die je niet moet maken:

 

 1. Verkeerde haartype shampoo

Houd bij de keuze van een shampoo rekening met de volgende factoren: de aard en de conditie van je hoofdhuid, de eisen van je haar. Dit is de volgorde van de dingen. De toestand van de hoofdhuid komt op de eerste plaats.

Je kunt een shampoo gebruiken voor glans, volume en andere doeleinden als die normaal is en je zich er niet aan ergert.

Als de hoofdhuid vet, droog, gevoelig of gevoelig voor roos is, hebben de behoeften van de hoofdhuid voorrang boven glans en volume. Als de shampoo hier geen rekening mee houdt, kun, je na verloop van tijd weer last krijgen van irritatie, schilfering en seborroe.

 1. Je gebruikt te vaak warmte stylingapparatuur

De verandering van ons kapsel is onvermijdelijk, daarom is het belangrijk het gebruik van warmte stylingapparatuur in de gaten te houden. Om haarverzorging fouten te voorkomen en ons haar gezond te houden, kunnen we het aantal keren dat we warmte gebruiken echter verminderen. Als je echter tekenen van hittebeschadiging ziet, zoals haar dat gemakkelijk in de knoop raakt en droog wordt, is het tijd om het te behandelen op basis van je haartype en hitte over een lange periode van tijd.

 1. Je slaapt met een natte haar

Je bent vast wel eens zo moe uit de douche gestapt dat je met vochtig haar hebt geslapen; we hebben het allemaal wel eens gedaan. Maar het is geen verrassing dat het een slechte gewoonte is, want natte haar is op zijn zwakst en daardoor kwetsbaar voor beschadiging. Bovendien worden ziektekiemen die roos veroorzaken gecreëerd door de warmte van je hoofd en de langdurige vochtigheid van je haar.

 1. Je gebruikt te veel shampoo

Shampoos voor professionals zijn zeer geconcentreerd. In shampoos voor huishoudelijk gebruik zijn de oppervlakte-actieve stoffen meestal agressief. Een bescheiden hoeveelheid is in beide gevallen voldoende om je haar te spoelen. Een hoeveelheid ter grootte van een walnoot of een halve walnoot is ideaal (afhankelijk van hoe dik je haar is).

Alles wat te veel is, is overdreven, zo niet destructief. Oppervlakte-actieve stoffen in grote hoeveelheden zijn moeilijk te verwijderen. Het kan de hoofdhuid irriteren omdat het ermee in contact blijft tot de volgende wasbeurt.

 1. Je kamt je haar te vaak

Het borstelen van je haar moet correct gebeuren, net als elke andere haarverzorgingsactiviteit. Het borstelen van ons haar stimuleert de hoofdhuid, wat de haarontwikkeling bevordert, maar artsen hebben ontdekt dat te veel borstelen haarverlies kan veroorzaken. Daarom raden ze aan om je haar slechts één  keer per dag te borstelen, ’s morgens of ’s avonds.

 1. Te vaak haarmaskers aanbrengen

Ja, te veel behandelingen gebruiken om beschadigd haar te behandelen is net zo slecht voor het haar als helemaal geen behandelingen gebruiken. Dit komt omdat een hoge concentratie van voedende en verjongende ingrediënten het haar alleen maar verzwaart, het rommelig maakt en het doel van stijl tenietdoet. Gebruik niet meer dan één keer per maand een voedend of therapeutisch masker. Eén keer per twee weken als je, je haar elke dag wast. De keuze van een haarmasker moet echter ernstig worden overwogen: het is belangrijk dat het niet alleen het haar verzorgt, maar ook de beschadigde structuur van het haar heelt.

 1. Je drinkt niet genoeg water

Wij vinden dat er verschillende redenen zijn waarom we bewust zouden moeten zijn van ons regelmatig waterverbruik, maar we hadden geen idee dat het ook nuttig was voor ons haar. Het is aangetoond dat water een belangrijk onderdeel is van de haarontwikkeling. Als je dus niet genoeg water drinkt, kan je haar helemaal stoppen met groeien.

HAIR CARE PANDA

HAIR CARE PANDA

✓ Herstel de vitaliteit van je haar
✓ Versterk je haar na stylingbehandelingen
✓ Versterk je haar tijdens zwangerschap en hormonale behandelingen
✓ Geeft je haar de juiste voeding met een gebalanceerd dieet
✓ Maak einde aan #BadHairDay’s
✓ Ideaal voor elk haartype en porositeit.
Versterkt, Revitaliseer je haar

Colruyt Beste gummy haarvitamines
BESTEl 'T
JELLY BEAR HAIR

JELLY BEAR HAIR

✓ Versterkt en revitaliseert je haar
Snelle en lekkere oplossing voor gezonde haar.

Colruyt
BESTEl 'T
 1. Nat haar kamen

Het haar moet na het wassen lichtjes met een handdoek worden afgeveegd, maar niet gemasseerd of tot een bundel opgerold, aangezien vochtig haar vatbaarder is voor vervorming en broosheid.

Het verdient de voorkeur vochtig haar na een half uur wassen te borstelen met een kam met brede tanden. Als je bang bent dat je het moment mist en dat je haar pluizig en rommelig wordt, gebruik dan een specifieke behandeling op pas gewassen haar.

Ook vlechten en krulspelden zijn verboden op vochtig haar.

Natte krullen zijn veel moeilijker te kamen dan droge krullen. Door ze te borstelen worden ze broos, splijten ze en vallen ze uit. Het is het beste om dit te doen voordat je je haar wast of nadat het helemaal gedroogd is.

Er zijn echter een paar uitzonderingen:

 • kort haar kan geborsteld worden direct nadat het gewassen is
 • als je jelange haar moet kammen, droog het dan af en verdeel het in plukken. Kam elke lok afzonderlijk, begin bij de punten en werk zo naar de wortels toe.
 • kam bij voorkeur met het hoofd voorovergebogen, omdat dit de bloedtoevoer naar de bollen bevordert, wat de haargroei en de kwaliteit ten goede komt.
 • het borstelen van vochtige lokken vereist het gebruik van speciale kammen.
 1. Je knipt je haar niet regelmatig

Zelfs als je je haar probeert te laten groeien, moet je het regelmatig trimmen. Door je haar regelmatig te knippen ziet het er gezond uit, lijkt het dikker en bevordert het de ontwikkeling door beschadigde zones te verwijderen. Volgens haarspecialisten is het voldoende om elke 3 maanden een halve centimeter van ons haar te knippen.

 1. Je slaapt met losse haar

Veel vrouwen slapen met hun haar naar beneden om het te laten ontspannen en de bloedsomloop te bevorderen. Deze techniek is geschikt voor korte en schouderlange kapsels.

Om klitten te vermijden, maak je een zwakke vlecht of een lage paardenstaart (zwak), en zet je die vast met klittenvrije linten of elastiekjes. Zo krijgen de lokken de kans om te ontspannen en klitten tijdens de slaap te voorkomen.

FOLISIN

FOLISIN

✓ Ultieme oplossing voor vrouwen die op zoek zijn naar snellere haargroei
✓ Geeft je betere haarkwaliteit en vermindering van haaruitval
✓ Bevat een unieke samenstelling van ingrediënten
✓ Stimuleert het de follikels en versnelt het de vorming van nieuw haar
✓ Helpt het bij het handhaven van normale hormoonspiegels
✓ Behoudt natuurlijke kleur en conditie van de haarstengels
Folisin activeer haargroei, stop haaruitval, versterk pigmentatie

Colruyt Beste haarvitamines voor mannen
BESTEl 'T
1911 keer bezocht vandaag
HAIR CARE PANDA

HAIR CARE PANDA

✓ Herstel de vitaliteit van je haar
✓ Versterk je haar na stylingbehandelingen
✓ Versterk je haar tijdens zwangerschap en hormonale behandelingen
✓ Geeft je haar de juiste voeding met een gebalanceerd dieet
✓ Maak einde aan #BadHairDay’s
✓ Ideaal voor elk haartype en porositeit.
Versterkt, Revitaliseer je haar

Colruyt Beste gummy haarvitamines
BESTEl 'T
JELLY BEAR HAIR

JELLY BEAR HAIR

✓ Versterkt en revitaliseert je haar
Snelle en lekkere oplossing voor gezonde haar.

Colruyt
BESTEl 'T
PROFOLAN

PROFOLAN

✓ Stimuleert haargroei
✓ Blokeert DHT Hormoon
✓ Verbetert de bloedsomloop
✓ Versterkt de haarzakjes
Een revolutionaire oplossing voor haaruitval

Colruyt
BESTEl 'T
LOCERIN

LOCERIN

✓ het beschermt tegen haaruitval
✓ Het ondersteunt effectief de haargroei
✓ Je haar wordt duidelijk gezonder
✓ Het versterkt de structuur en haarkleur
Natuurlijke haargroei ondersteuning voor vrouwen

Colruyt Beste haarvitamines voor vrouwen
BESTEl 'T
1214 keer bezocht vandaag
VITA HAIR MAN

VITA HAIR MAN

✓ Versterkt en voedt haarzakjes
✓ Stimuleert haargroei
✓ Het behoudt van intensieve haarkleur
✓ Herstelt en bevochtigt je haar
✓ Natuurlijke, veilige samenstelling
Innovatief haarvitamine, stopt kaalheid

Colruyt
BESTEl 'T
Lees ook:

Roos in je haar: 5 Manieren Om Roos Te Stoppen

Beste doe-het-zelf behandelingen voor haar beschadiging

Haar elke dag wassen: Dit is wat er gaat gebeuren

Haaruitval stoppen met deze 10 handige tips

10 stappen om je haar perfect te wassen

Laatste Blogs

Waarom diëten niet werkt

Nu de jaarwisseling eraan komt nemen veel mensen zich voor om in 2024 een paar kilo kwijt te raken. Hoewel er boeken vol geschreven zijn met allerlei verschillende diëten, hebben de meesten slechts een tijdelijk effect. In dit artikel leggen we uit waarom blijvend gewichtsverlies afhangt van een nieuwe levensstijl....

ZIJN ER SUPPLEMENTEN DIE DE HAARGROEI KUNNEN BEVORDEREN?

Je bent ongetwijfeld al op de hoogte van de vele haarverzorgingsproducten op de markt als je op zoek bent naar strategieën om de haargroei te bevorderen. Veel producten, waaronder shampoos, conditioners, haarbehandelingen en oliën, beweren de haargroei te bevorderen. Misschien weet je echter niet dat er vitaminen zijn die de....

ZIJN AFSLANK SUPPLEMENTEN VERSLAVEND?

De laatste jaren heeft het gebruik van afslank supplementen een hoge vlucht genomen. Iedereen lijkt op zoek naar het wondermiddel waarmee hij snel en effectief kan afvallen. Talloze producten op de markt beweren de stofwisseling te verhogen, het hongergevoel te verminderen en de vetverbranding te bevorderen. Maar hoe veilig zijn....