Haaruitval stoppen met deze 10 handige tips - Farma discounter

Haaruitval stoppen met deze 10 handige tips

MOHSSINE

16 februari 2022

Als je haaruitval wilt stoppen zonder je zorgen te maken dat het terugkomt of erger wordt, dan ben je hier op de juiste plek. Voor we beginnen, hou in je gedachten dat 50 tot 100 haren per dag uitvallen typisch is. Als je haar in een hoger tempo uitvalt, heb je mogelijk een gezondheidsprobleem.

Hoe kan ik haaruitval doen stoppen?

Haaruitval kan door verschillende factoren worden veroorzaakt, zoals voeding, stress, levensstijl en vervuiling. We hebben een lijst van tien manieren samengesteld hoe je je haaruitval met thuis middeltjes kunt stoppen.

Overmatige haaruitval kan een verontrustend probleem zijn dat zorgen baart en het gevoel van eigenwaarde aantast, vooral bij vrouwen. Je kunt haaruitval verminderen met verschillende eenvoudige en doeltreffende huismiddeltjes als je de juiste diagnose hebt gekregen.

 

10 tips om thuis haargroei te stimuleren

In dit artikel op farmadiscount.be willen we 10 tips met je delen over hoe je haaruitval thuis op natuurlijke wijze kunt stoppen. We hopen dat deze tips nuttig zullen zijn voor je:

 1. Eiermasker

Zwavel, fosfor, selenium, jodium, zink en proteïne zitten allemaal in eieren, en ze dragen allemaal bij tot de bevordering van de haarontwikkeling.

Om het masker te maken, volg je deze stappen:

 • scheid in een schaaltje één eiwit en voeg een theelepel olijfolie en honing toe
 • maak een pasta met je handen en breng het aan van wortel tot de punten van je haar
 • spoel het na 1 uurtje uit met een zachte wasbeurt
 1. Gebruik ook groene thee

Groene thee staat bekend om zijn sterke antioxidanten gehalte. Antioxidanten zijn een soort voedingsstoffen die helpen haaruitval te voorkomen en haargroei te bevorderen. Doe 2 zakjes groene thee in een kopje water, wacht tot de thee is afgekoeld en breng het dan aan op je haar. Na een uur wachten, was je haar.

 1. Hou je hoofd zweetvrij

Probeer je hoofdhuid droog te houden, of je nu traint of gewoon veel zweet. Zweten veroorzaakt bacteriegroei, schimmelinfecties, verstopte poriën en melkzuurophoping in de haarstrengen. Neem na het trainen een douche en droog je haar met een schone handdoek. Je kunt je hoofdhuid ook snel drogen met een föhn die op een laag warmteniveau is ingesteld.

 1. Slaap met losse haar

Als je je haar in een paardenstaart draagt, komt er spanning op de haarwortels te staan, wat nog verergerd wordt als je je hoofd beweegt terwijl je slaapt. Hierdoor kunnen haarstrengen afbreken of uitvallen, volgens de American Academy of Dermatologie.

 1. Neem vitamines

Vitamines worden geacht goed te zijn voor de gezondheid in het algemeen en voor het haar in het bijzonder. Daarom verdient het de voorkeur om enkele milligrammen vitaminen in je dagelijkse routine op te nemen om haaruitval te voorkomen.

Het is ideaal voor het menselijk lichaam om de vereiste hoeveelheid vitaminen en mineralen tijdens de maaltijden binnen te krijgen, maar wat gebeurt er wanneer de vitaminegebrek toeslaat? Welke vitaminen moet je op dat moment nemen om je haar sneller te laten groeien?

Dankzij de moderne geneeskunde hebben consumenten toegang tot een breed scala aan haarvitamines, die je online verkrijgbaar zijn. Als je besluit vitaminen voor de ontwikkeling en bescherming van het haar aan te schaffen, moet je zich ervan bewust zijn dat deze verkrijgbaar zijn in de vorm van tabletten, capsules of injecties.

En elk type vitamine heeft zijn eigen kenmerken. Als je haargroei wilt ondersteunen raad we je aan om Folisin te gebruiken of Profolan.

FOLISIN

FOLISIN

✓ Ultieme oplossing voor vrouwen die op zoek zijn naar snellere haargroei
✓ Geeft je betere haarkwaliteit en vermindering van haaruitval
✓ Bevat een unieke samenstelling van ingrediënten
✓ Stimuleert het de follikels en versnelt het de vorming van nieuw haar
✓ Helpt het bij het handhaven van normale hormoonspiegels
✓ Behoudt natuurlijke kleur en conditie van de haarstengels
Folisin activeer haargroei, stop haaruitval, versterk pigmentatie

Colruyt Beste haarvitamines voor mannen
BESTEl 'T
1911 keer bezocht vandaag
PROFOLAN

PROFOLAN

✓ Stimuleert haargroei
✓ Blokeert DHT Hormoon
✓ Verbetert de bloedsomloop
✓ Versterkt de haarzakjes
Een revolutionaire oplossing voor haaruitval

Colruyt
BESTEl 'T

Essentiële oliën kunnen, net als vitaminen en supplementen, een natuurlijke aanpak zijn om de gezondheid van je lucht te verbeteren. Essentiële oliën van lavendel, rozemarijn, wortelzaad en cipres zouden regenererende, regulerende en zelfs kalmerende eigenschappen hebben die een gezonde hoofdhuid en haarontwikkeling helpen ondersteunen. Een paar druppels essentiële olie in je hoofdhuidmassage kan gemakkelijk een onderdeel worden van je volgende zelfzorgregime, niet alleen om je te helpen ontspannen maar ook om een gezonde haarontwikkeling te bevorderen.

 1. Gebruik Indiase kruisbes

Indiase kruisbes is een optie om haaruitval te stoppen en de haargroei te stimuleren. Het staat bekend als amla omdat het een aanzienlijke hoeveelheid vitamine C bevat. Een tekort aan vitamine C is een van de factoren die bijdragen aan haaruitval. Indiase kruisbes heeft ook ontstekingsremmende, antioxidant, antibacteriële en exfoliërende kwaliteiten, die allemaal goed zijn voor de hoofdhuid en de haarverzorging.

Breng een eetlepel Indiase kruisbes aan op je hoofdhuid en bedek het vervolgens met een douchemuts of een folie. Laat het een nacht zitten en was het er ’s ochtends weer af.

 1. Masseer je hoofd met oliefolie

Olijfolie bevat antioxidanten die haaruitval kunnen helpen voorkomen en stoppen. Olie kan ook een aanzienlijke hoeveelheid voedingsstoffen aan je haar leveren. Olijfolie is nu overal verkrijgbaar en gemakkelijk te vinden in supermarkten.

 1. Uiensap

De antibacteriële eigenschappen van uien helpen bij het bestrijden van hoofdhuidinfecties, terwijl het zwavelelement de bloedcirculatie naar de haarfollikels stimuleert. Het bevordert de haargroei en voorkomt haaruitval.

 • om uiensap te verkrijgen, plet je eerst de ui en pers je hem vervolgens uit
 • breng het uiensap aan op je hoofdhuid met een watje dat je erin gedoopt hebt
 • laat het 30 minuten inwerken en was het daarna uit met gewoon water en een zachte shampoo
 • herhaal deze methode een keer per week om de resultaten te zien.
 1. kokosnoot

De proteïnen en noodzakelijke lipiden van kokosmelk kunnen helpen om de haarontwikkeling te bevorderen en haaruitval te stoppen. Kokosmelk kan je een onmiddellijk en doeltreffend resultaat geven. Je kunt thuis je eigen kokosmelk maken. Doe een geraspte kokosnoot in een pan met water en laat het 5 minuten koken voordat je het zeeft. Breng het aan op de hoofdhuid en laat het 40 minuten intrekken.

 1. Gebruik houten kam

Om het haar te kammen, geef ik de voorkeur aan een houtenkam. Het geeft je een kleine massage elke keer dat je kamt. Dit bevordert de doorbloeding van de hoofdhuid, waardoor heilzame voedingsstoffen bij de haarwortels terechtkomen.

De houten kam kan ook helpen bij de behandeling van roos. Regelmatig masseren met een houten kam zal de olieproductie normaliseren en roos uitroeien als je roos wordt veroorzaakt door een droge hoofdhuid.

Je kunt hier een houten kam kopen, of hier vindt je enkele aanbevelingen voor kammen en borstels voor verschillende haartypes.

3 andere nuttige tips om haaruitval te stoppen

 

 1. Vergeet niet om veel water te drinken: Drink elke dag 2-3 liter water als je dik, glanzend haar en een mooie huid wilt. Water helpt bij het verwijderen van gifstoffen en afvalstoffen uit het lichaam, dus niet alleen je lichaam zal zich beter voelen, maar je haar ook.
 2. Elke nacht, een goede nachtrust: Slapen helpt bij het opnieuw opstarten van je hele systeem. Elke nacht 6-7 uur slapen ontgift en verjongt je geest en lichaam, vermindert stress en versterkt je immuunsysteem. Cortisol (stresshormoon) kan stijgen door een gebrek aan slaap, waardoor de haarzakjes verzwakken en je haar uitvalt. Als je moeite hebt met slapen, probeer dan een boek te lezen of naar ontspannende muziek te luisteren. Doe alle elektronische apparaten en lichten uit voor je naar bed gaat. Dit zijn de honderden meest efficiënte strategieën om haaruitval te stoppen en haargroei te bevorderen zonder de naar de specialist. Je zult merken dat de dikte en het uiterlijk van je haar zullen veranderen als je het regelmatig verzorgt.
 3. Yoga en Ademhaling: Yoga en andere vormen van lichaamsbeweging zijn goed voor de conditie en de kracht van het immuunsysteem. Yogabewegingen zoals Sirsasana (hoofdstand) en Sasankasana (strekhouding) kunnen helpen de bloedcirculatie naar de hoofdhuid te verbeteren en de haarontwikkeling te bevorderen. Voer gifstoffen af uit het lichaam en verbeter de gezondheid van het haar door ademhalingsoefeningen als anulom vilom en kapalbhati.

Aanbevolen supplementen voor gezonde haar en om haaruitval te stoppen

FOLISIN

FOLISIN

✓ Ultieme oplossing voor vrouwen die op zoek zijn naar snellere haargroei
✓ Geeft je betere haarkwaliteit en vermindering van haaruitval
✓ Bevat een unieke samenstelling van ingrediënten
✓ Stimuleert het de follikels en versnelt het de vorming van nieuw haar
✓ Helpt het bij het handhaven van normale hormoonspiegels
✓ Behoudt natuurlijke kleur en conditie van de haarstengels
Folisin activeer haargroei, stop haaruitval, versterk pigmentatie

Colruyt Beste haarvitamines voor mannen
BESTEl 'T
1911 keer bezocht vandaag
PROFOLAN

PROFOLAN

✓ Stimuleert haargroei
✓ Blokeert DHT Hormoon
✓ Verbetert de bloedsomloop
✓ Versterkt de haarzakjes
Een revolutionaire oplossing voor haaruitval

Colruyt
BESTEl 'T
HAIR CARE PANDA

HAIR CARE PANDA

✓ Herstel de vitaliteit van je haar
✓ Versterk je haar na stylingbehandelingen
✓ Versterk je haar tijdens zwangerschap en hormonale behandelingen
✓ Geeft je haar de juiste voeding met een gebalanceerd dieet
✓ Maak einde aan #BadHairDay’s
✓ Ideaal voor elk haartype en porositeit.
Versterkt, Revitaliseer je haar

Colruyt Beste gummy haarvitamines
BESTEl 'T
JELLY BEAR HAIR

JELLY BEAR HAIR

✓ Versterkt en revitaliseert je haar
Snelle en lekkere oplossing voor gezonde haar.

Colruyt
BESTEl 'T
PROFOLAN

PROFOLAN

✓ Stimuleert haargroei
✓ Blokeert DHT Hormoon
✓ Verbetert de bloedsomloop
✓ Versterkt de haarzakjes
Een revolutionaire oplossing voor haaruitval

Colruyt
BESTEl 'T

FAQ’s

 

Wat moet ik doen aan mijn extreme haaruitval?

Bij elke vorm van haaruitval is het raadzaam om naar een dermatoloog of tricholoog te gaan. Een deskundige kan je hierbij de juiste begeleiding geven.

Na haaruitval, hoe lang duurt het voordat het haar weer aangroeit?

Het soort haaruitval bepaalt of het haar al dan niet terugkomt. In omstandigheden zoals telogeen effluvium groeit het haar na 3-6 maanden terug. Raadpleeg je arts om te bepalen hoe lang het duurt voordat je haar weer aangroeit, afhankelijk van de in-office behandeling die je kiest.

Is het mogelijk om alopecia terug te draaien?

Er bestaat momenteel geen behandeling voor alopecia areata. Met de juiste medicijnen en een gezonde levensstijl heeft je echter een kans van bijna 80% om je haar binnen een jaar terug te krijgen.

Is haaruitval bij vrouwen anders dan haaruitval bij mannen?

Alopecia androgenetica (genetische haaruitval) komt bij mannen (androgenen) voor als gevolg van een te hoog gehalte aan mannelijke hormonen. Als gevolg van overmatige hoeveelheden androgeen in het bloed, treft het ook een minderheid van de vrouwen. Andere oorzaken, zoals een onevenwichtige hormoonhuishouding tijdens de zwangerschap, kunnen haaruitval bij vrouwen veroorzaken.

Is het aan te raden om een haartranspiratie te doen als je kaal bent?

Het duurt even voordat een natuurlijke haardos na een haartransplantatie weer is aangegroeid. De wortels hebben ongeveer 6 maanden nodig om aan te slaan. Bovendien heeft de herstelfase zo zijn eigen problemen.

Wanneer moet je naar de dokter?

Raadpleeg je arts als je last hebt van abrupt en onverklaarbaar haarverlies. Plotselinge haaruitval kan wijzen op een onderliggend medisch probleem. Als je zich zorgen maakt over je langdurige haaruitval en een behandeling wilt, kun je ook een arts raadplegen.

Lees ook:

Haar elke dag wassen: Dit is wat er gaat gebeuren

10 fatale haarverzorging fouten die iedereen maakt

Roos in je haar: 5 Manieren Om Roos Te Stoppen

Beste doe-het-zelf behandelingen voor haar beschadiging

10 stappen om je haar perfect te wassen

Laatste Blogs

Waarom diëten niet werkt

Nu de jaarwisseling eraan komt nemen veel mensen zich voor om in 2024 een paar kilo kwijt te raken. Hoewel er boeken vol geschreven zijn met allerlei verschillende diëten, hebben de meesten slechts een tijdelijk effect. In dit artikel leggen we uit waarom blijvend gewichtsverlies afhangt van een nieuwe levensstijl....

ZIJN ER SUPPLEMENTEN DIE DE HAARGROEI KUNNEN BEVORDEREN?

Je bent ongetwijfeld al op de hoogte van de vele haarverzorgingsproducten op de markt als je op zoek bent naar strategieën om de haargroei te bevorderen. Veel producten, waaronder shampoos, conditioners, haarbehandelingen en oliën, beweren de haargroei te bevorderen. Misschien weet je echter niet dat er vitaminen zijn die de....

ZIJN AFSLANK SUPPLEMENTEN VERSLAVEND?

De laatste jaren heeft het gebruik van afslank supplementen een hoge vlucht genomen. Iedereen lijkt op zoek naar het wondermiddel waarmee hij snel en effectief kan afvallen. Talloze producten op de markt beweren de stofwisseling te verhogen, het hongergevoel te verminderen en de vetverbranding te bevorderen. Maar hoe veilig zijn....