10 huismiddeltjes om haargroei en dikte te stimuleren - Farma discounter

10 huismiddeltjes om haargroei en dikte te stimuleren

10 huismiddeltjes om haargroei en dikte te stimuleren

Laten we het eens hebben over enkele huismiddeltjes om haargroei en -dikte te stimuleren.

Wil je dat je haar net zo lang wordt en dik? Misschien is je haar al lang, maar wil je het dikker maken. Je bent op de juiste plaats.

We willen allemaal dat ons haar langer en dikker wordt, maar het kan lang duren om te groeien. Hoewel ik niet kan garanderen dat je haar in week tijd 50 cm zal groeien, zijn er wel een paar dingen die je kunt doen om haargroei en dikte thuis te stimuleren.

Hier bij de 10 huismiddeltjes om haargroei en dikte te stimuleren

Hier bij de 10 huismiddeltjes om haargroei en dikte te stimuleren

Er zijn verschillende methodes en huismiddeltjes om de haargroei te versnellen, dikker haar te krijgen.

Hoe meer van de onderstaande suggesties u gebruikt, hoe beter en sneller de resultaten zullen zijn.

Huismiddeltje 1: Groene thee-extract voor sneller haargroei

Huismiddeltje 1: Groene thee-extract voor sneller haargroei

Groene thee, naast zijn vele andere gezondheidsvoordelen, kan je ook helpen je haar te laten groeien. Volgens een onderzoek heeft het drinken van groene thee de haarontwikkeling bij muizen na 6 maanden drastisch gestimuleerd. Als je haargroei wilt stimuleren, kan het dagelijks drinken van thee je helpen om een weelderige manen te krijgen.

Huismiddeltje 2: Rozemarijn olie om haargroei en dikte te stimuleren

Huismiddeltje 2: Rozemarijn olie om haargroei en dikte te stimuleren

Het is zonder twijfel een van de meest effectieve huismiddeltje om je  haargroei en dikte te stimuleren.

In feite bleek uit een onderzoek gepubliceerd in 2015 door MEDLINE dat na zes maanden gebruik, rozemarijn olie net zo efficiënt was als minoxidil in het verhogen van het aantal haren.

Het stimuleert de haarfollikels om nieuw haar aan te maken door de celdeling en de verwijding van de bloedvaten te verhogen. Er zijn nog verschillende andere gezondheidsvoordelen van rozemarijn olie, We gaan er andere keer over hebben.

  1. Voeg 3 druppels rozemarijn olie toe aan 1 eetlepel kokosolie.
  2. Breng het op je haar en masseer in de hoofdhuid.
  3. Plaats een verwerkingskapje op je hoofd om de warmte binnen te houden.
  4. Laat het 30 tot 60 minuten op uw hoofdhuid zitten.
  5. Spoel het haar uit, gebruik shampoo en stijl het zoals gewoonlijk.

Houd er rekening mee dat niet alle essentiële oliën gelijk zijn gemaakt; voor de grootste effecten, zoek naar rozemarijnolie die 100 procent puur is.

Huismiddeltje 3: uiensap voor dikker haar

Huismiddeltje 3: uiensap voor dikker haar

Een goedkope en doeltreffende huismiddeltje om het haar thuis dikker te maken. Uiensap bevordert de haargezondheid en haardikte en helpt om gerichte kaalheid te voorkomen. Uienkompressen kunt u het beste in het weekend doen als u niets dringends te doen hebt. Laat de ui een uur zitten en was hem daarna af met shampoo.

Herhaal het om de 2 weken voor sneller resultaat.

huismiddeltje 4: Paardenbloem om haargroei te stimuleren

huismiddeltje 4: Paardenbloem om haargroei te stimuleren

Gewone paardenbloem is een plant die mineralen, vitaminen en ontstekingsremmende eigenschappen heeft, die allemaal gunstig zijn voor de ontwikkeling van het haar. Als je gezond haar en sneller groei wilt, is er een recept dat je kan helpen.

  1. 10 minuten laten trekken van een theezakje paardenbloem thee in kokend water
  2. 2 eetlepels lijnzaad, 5 minuten gekookt in water
  3. Haal de lijnzaadjes uit het water nadat het heeft gekookt en roer er een lepel honing door. Laat het even afkoelen.
  4. Combineer de paardenbloemthee, het lijnzaadwater en een eetlepel citroensap in een fles.
  5. Brengt op je haar aan en laat het zo’n 15 min intrekken.

Huismiddeltje 5: Lavendelolie is onmisbaar als je haargroei wilt stimuleren

Huismiddeltje 5: Lavendelolie is onmisbaar als je haargroei wilt stimuleren

Niet voor niets is dit de meest populaire en meest gebruikte essentiële olie. Ze wordt gebruikt om slapeloosheid te genezen en om ontspanning en algemeen welzijn bij de gebruikers te bevorderen.

Al duizenden jaren lang gebruiken mensen het om de haargroei te bevorderen. Het is beter om deze essentiële olie te gebruiken in combinatie met andere oliën zoals rozemarijn en basilicum dan alleen.

Huismiddeltje 6: Drink koffie om haargroei en dikte te stimuleren

Huismiddeltje 6: Drink koffie om haargroei en dikte te stimuleren

Met een kopje koffie in de ochtend blijf je de rest van de dag energiek. Bruine bonen bieden verschillende gezondheidsvoordelen, maar weinig mensen zijn zich ervan bewust dat ze ook goed zijn voor het haar. Koffie kan plaatselijk op het haar en de hoofdhuid worden gebruikt om haaruitval te voorkomen en spontane haargroei te stimuleren.

Je haar spoelen in een koele koffiemix helpt als je haar dof, broos of droog is omdat het flavonoïden (antioxidanten) bevat die de haargroei bevorderen.

Een kopje koffie en drink het minstens één keer per dag. Drink geen overtollige koffie vanwege het hoge cafeïnegehalte.

Huismiddeltje 7: Gember kan niet ontbreken op deze lijst

Huismiddeltje 7: Gember kan niet ontbreken op deze lijst

Gember is onbetwistbaar een van de meest effectieve huismiddeltje om je haargroei en dikte te veroveren. Het helpt zowel mannen als vrouwen bij het verhogen van de bloedcirculatie in de hoofdhuid. Voor degenen die het niet weten: hoe meer bloed er door je hoofdhuid stroomt, hoe gezonder je haar zal zijn. Gember bevat ook vetzuren, waarvan is aangetoond dat ze dun haar helpen.

Maak een gembermasker door een gemberwortel te raspen en te mengen met een eetlepel olijfolie in een kleine kom. Breng deze thuiskuur aan op je haar en masseer het 5 minuten in een draaiende beweging in je hoofdhuid. Laat het ten minste 40 minuten op je hoofd.

Huismiddeltje 8: Pepermuntolie om je haargroei te bevorderen

Huismiddeltje 8: Pepermuntolie om je haargroei te bevorderen

Pepermunt is een heerlijke theeplant met een aangenaam aroma. Pepermuntolie kan, volgens een onderzoek, een alternatief zijn om de haargroei te stimuleren door de circulatie in de hoofdhuid te verhogen. Pepermuntolie moet worden verdund in een goede kwaliteit jojoba- of druivenpitolie, waarvan slechts weinig mensen op de hoogte zijn. 6 druppels pepermuntolie op 1 theelepel jojobaolie zou de verhouding moeten zijn. Combineer de ingrediënten en breng aan op de wortels.

Huismiddeltje 9: aloë vera beste middel om je haargroei en dikte te stimuleren

Huismiddeltje 9: aloë vera beste middel om je haargroei en dikte te stimuleren

Een andere bekende huismiddeltje om je haargroei en dikte te stimuleren is aloë vera. Al duizenden jaren wordt de stof in de dikke bladeren gebruikt om huidwonden en haarproblemen te genezen. Het kan worden gebruikt om uw haar te versterken en de conditie van uw hoofdhuid te verbeteren. De beste soort aloë vera om op het haar te gebruiken is de ruwe gel van de plant.

Als het voorzichtig op de hoofdhuid wordt aangebracht, kan de aloë vera gel de haarzakjes binnendringen. Spoel de gel na een uur uit met een zachte shampoo. Het verzacht niet alleen uw jeukende hoofdhuid, maar verwijdert ook olie uit uw follikels. Deze huiskuur kan u helpen glad, glanzend en dik haar te krijgen.

Huismiddeltje 10: Yoghurt voor sterke dikke haar en om haargroei te bevorderen

Huismiddeltje 10: Yoghurt voor sterke dikke haar en om haargroei te bevorderen

Yoghurt is vrij eenvoudig te verkrijgen, maar zorg ervoor dat je griekse yoghurt neemt omdat het anti-schimmel eigenschappen heeft die je haar beschermen tegen roos, luizen, en andere haarontstekingen. Yoghurt kan helpen vocht vast te houden terwijl het ook de hoofdhuid van je haar voedt. Het vermindert ook pluizig haar door het voorkomen van haarfollikel verstopping en houdt je haar gezond, sterk en dik.

lees ook:

Roos in je haar: 5 Manieren Om Roos Te Stoppen

Beste doe-het-zelf behandelingen voor haar beschadiging

Haar elke dag wassen: Dit is wat er gaat gebeuren

Haaruitval stoppen met deze 10 handige tips

10 Stappen Om Je Haar Perfect Te Wassen