10 stappen om je haar perfect te wassen - Farma discounter

10 stappen om je haar perfect te wassen

MOHSSINE

24 februari 2022

Veel mensen denken dat het wassen van hun haar van cruciaal belang is, maar dat is niet zo, en als je het verkeerd stappen doet, zal je na verloop van tijd een verschil merken in de gezondheid van je haar.

Je zou denken van wel, maar er is veel tegenstrijdige informatie beschikbaar. Wij hebben alle tegenstrijdige informatie uitgefilterd om je een uitgebreide lijst met nuttige stappen te geven wanneer je haar gaat wassen en je haar was routine te verbeteren, van water temperatuur tot de juiste procedures en zelfs het droogproces.

In deze 10 stappen leer je, je haar effectief wassen.

 

We maken elke dag dezelfde, of soms veel, fouten in stappen hoe we ons haar wassen zonder het zelfs maar te herkennen. Ons haar reageert door in opstand te komen en weigert om er op zijn minst fatsoenlijk uit te zien. De wortels worden snel vet en de punten worden dof; in één woord, het is een ramp.

Stap 1: Je haar kammen

Meestal kam je, je haar goed door na het wassen, maar als je dit doet voordat je onder de douche stapt, kan je haar langer klitvrij blijven.

We hebben allemaal wel eens de ergernis ervaren van vochtig haar dat moeilijk te ontwarren is. In plaats van je haar te kammen nadat je het hebt gewassen, kun je het beter even borstelen voordat je onder de douche springt. Zo vermijd je knopen en blijven je lokken langer klitvrij.

Stap 2: Masseer je haar met olie voor het douchen

 

De eerste stap is om je haar in te oliën, dat helpt om het vocht vast te houden nadat je haar gewassen hebt. Laat de olie in je haar goed in bij de hoofdhuid en laat het 2 uur intrekken voordat je het wast. Een basisbehandeling voor het wassen moet deel uitmaken van je haarverzorging routine. Je hoofd en hoofdhuid masseren met oliën kan ook helpen de poriën te openen en je haar op te beuren.

Het is niet nodig om je haar elke keer dat je doucht in te vetten, maar het is wel aan te raden om dit eens in de twee weken te doen.

Stap 3: Maak je haar nat

 

Haar spoelen is ook een belangrijke stap in het goed wassen van je haar. Door stromend water te gebruiken om je haar te spoelen, open je de haarschubben, verzacht je knopen en verwijder je vuil. Spoelen met een handwarme water is nog beter omdat het overtollige olie van de hoofdhuid verwijdert en de droge hoofdhuid wegspoelt, zodat deze de voedingsstoffen uit de shampoo kan opnemen.

Uitzondering: Als je je haar elke dag wast is het heel slecht voor je haar het is aanbevolen om je haar max 2 keer per week te wassen. Met een douchemuts houd je, je haar droog terwijl je, je lichaam wast en voorkom je dat je lokken nat worden.

Tip: Er gaat niets boven een lekkere warme douche, maar als je de verwarming te hoog zet, kunnen je haartjes ernstige schade oplopen. Verwarmd water kan je haar dof en futloos maken, net zoals haardrogers en warme stylingproducten dat doen. Je haar wassen met heet water kan ook de natuurlijke beschermende lipide laag van je hoofdhuid aantasten, waardoor het gaat jeuken en rood wordt.

Stap 4: Breng shampoo aan op je haar

 

Laten we overgaan tot de meest cruciale stap van het proces: de shampoo. Het kiezen van de juiste shampoo voor je weelderige lokken is niet altijd een eenvoudige taak. Als het op wassen aankomt, kies dan de shampoo die het beste bij je past en die je haar complementeert.

Als je bijvoorbeeld droog haar hebt, kun je het best een shampoo gebruiken die geen sulfaten en parabenen bevat. En als je gekleurd haar hebt, kies dan een product dat je kleur behoudt. In een notendop: als je ruw, oneffen of stug haar hebt, gebruik dan een vocht inbrengende shampoo; als je dun haar hebt, gebruik dan een volumiserende shampoo om meer volume te behouden; en als je fijn haar hebt, gebruik dan een shampoo met een ontklitter.

Opgelet: Meestal kiezen we shampoo op basis van ons haartype. Shampoo moet worden gekozen op basis van het soort hoofdhuid, maar maskers en conditioners moeten worden gekozen op basis van het haartype.

Stap 5: Masseer je haar goed

 

Je haar scrubben met je nagels voelt misschien lekkerder aan, maar het gebruik van je vingernagels heeft het tegenovergestelde effect. Als je je hoofdhuid met je nagels krabt, kan dat irritatie en ontstekingen veroorzaken, omdat de huid op je hoofd gevoelig is, en gevoelig voor schurende schoonmaakmiddelen. Om klitten te voorkomen, masseer je je hoofdhuid zachtjes met je vingertoppen gedurende ongeveer 3 minuten, waarbij je harde heen-en-weerbewegingen vermijdt.

Stap 6: Je haar goed afspoelen

 

Het gebruik van een milde, regenachtige douchekop rustgevend is, is het aan te raden om tijdens het wassen van je haar een sterkere waterdruk te gebruiken. Als je onbedoeld shampoo of conditioner in je haar laat zitten, kan dat ophoping van de hoofdhuid en verstopte poriën veroorzaken. Spoel je haar 1 tot 2 minuten uit en verlaag de watertemperatuur want koud water droogt je haar niet uit en houdt het langer helder en levendig.

Stap 7: Gebruik nu een conditioner

 

In deze stappen mag conditioner niet ontbreken wanneer je, je haar gaat wassen, het moet na het wassen worden gebruikt, vooral als je lang haar hebt. Conditioner helpt het vocht in het haar te houden na het wassen, wat nog belangrijker is, bindt de haarschubben.

Haarconditioner houdt de haarschubben in stand en maakt je lokken gladder en makkelijker te ontwarren, waardoor het een belangrijk onderdeel is van je haar was routine.

Tip: Als je de conditioner te lang op je haar laat zitten, kan het je haar verzwaren en vettig doen lijken. Het is voldoende om de conditioner niet langer dan 3 minuten op je haar te laten zitten om alle voordelen ervan te benutten.

Stap 8: Spoel nu je haar af met koud water

 

Spoel uit met koud water als je ertegen kunt! Het helpt om de schubben laag van het haar te verzegelen, waardoor het glanzend en glad lijkt.

stap 9: Droog je haar op juiste manier af

Dep het haar in plaats van het te wrijven of te draaien met een handdoek. Als je haar lang is, kan agressief wrijven het haar dat minder dan 15 cm lang is, traumatiseren. Omdat het aantal rijen keratineschubben vermindert naarmate je het dichter bij de punten komt, kan wrijven en draaien leiden tot breken en splijten.

Als je wilt dat je haar minder broos en pluizig wordt, gebruik dan een gladde handdoek in plaats van een badstof handdoek. Veeg je haar gewoon af met een handdoek en bedek je hoofd met een katoenen T-shirt, bijvoorbeeld.

Stap 10: Masseer je haar met olie na het douchen

Veel mensen weten niet wat ze moeten doen na het wassen van hun haar.

Afhankelijk van het soort haar kan het nodig zijn haarolie, een beschermende spray aan te brengen.

Breng een druppel olie aan op droog of vochtig haar, afhankelijk van hoe het op de olie reageert, zoals aangegeven op het etiket. Om te voorkomen dat je haar vet of vochtig lijkt, gebruik je een zeer minimale hoeveelheid olie.

Je moet zich ervan bewust zijn dat essentiële oliën effectiever zijn op beschadigd haar als je haar vochtig is. Als je normaal olie gebruikt op droog haar, maak het dan eerst vochtig en breng dan de olie aan om het gewenste resultaat te krijgen.

Als je deze stappen goed volgt bij het wassen van je haar dan hoef je je geen zorgen meer te maken over je haarverzorging. Als je goed voor je haar wilt zorgen zijn deze stappen niet genoeg het is ook belangrijk om goed en gezond te eten genoeg water te drinken en haarvitaminen te gebruiken.

FOLISIN

FOLISIN

✓ Ultieme oplossing voor vrouwen die op zoek zijn naar snellere haargroei
✓ Geeft je betere haarkwaliteit en vermindering van haaruitval
✓ Bevat een unieke samenstelling van ingrediënten
✓ Stimuleert het de follikels en versnelt het de vorming van nieuw haar
✓ Helpt het bij het handhaven van normale hormoonspiegels
✓ Behoudt natuurlijke kleur en conditie van de haarstengels
Folisin activeer haargroei, stop haaruitval, versterk pigmentatie

Colruyt Beste haarvitamines voor mannen
BESTEl 'T
1911 keer bezocht vandaag
HAIR CARE PANDA

HAIR CARE PANDA

✓ Herstel de vitaliteit van je haar
✓ Versterk je haar na stylingbehandelingen
✓ Versterk je haar tijdens zwangerschap en hormonale behandelingen
✓ Geeft je haar de juiste voeding met een gebalanceerd dieet
✓ Maak einde aan #BadHairDay’s
✓ Ideaal voor elk haartype en porositeit.
Versterkt, Revitaliseer je haar

Colruyt Beste gummy haarvitamines
BESTEl 'T
JELLY BEAR HAIR

JELLY BEAR HAIR

✓ Versterkt en revitaliseert je haar
Snelle en lekkere oplossing voor gezonde haar.

Colruyt
BESTEl 'T
PROFOLAN

PROFOLAN

✓ Stimuleert haargroei
✓ Blokeert DHT Hormoon
✓ Verbetert de bloedsomloop
✓ Versterkt de haarzakjes
Een revolutionaire oplossing voor haaruitval

Colruyt
BESTEl 'T
LOCERIN

LOCERIN

✓ het beschermt tegen haaruitval
✓ Het ondersteunt effectief de haargroei
✓ Je haar wordt duidelijk gezonder
✓ Het versterkt de structuur en haarkleur
Natuurlijke haargroei ondersteuning voor vrouwen

Colruyt Beste haarvitamines voor vrouwen
BESTEl 'T
1214 keer bezocht vandaag
VITA HAIR MAN

VITA HAIR MAN

✓ Versterkt en voedt haarzakjes
✓ Stimuleert haargroei
✓ Het behoudt van intensieve haarkleur
✓ Herstelt en bevochtigt je haar
✓ Natuurlijke, veilige samenstelling
Innovatief haarvitamine, stopt kaalheid

Colruyt
BESTEl 'T

Laatste Blogs

Waarom diëten niet werkt

Nu de jaarwisseling eraan komt nemen veel mensen zich voor om in 2024 een paar kilo kwijt te raken. Hoewel er boeken vol geschreven zijn met allerlei verschillende diëten, hebben de meesten slechts een tijdelijk effect. In dit artikel leggen we uit waarom blijvend gewichtsverlies afhangt van een nieuwe levensstijl....

ZIJN ER SUPPLEMENTEN DIE DE HAARGROEI KUNNEN BEVORDEREN?

Je bent ongetwijfeld al op de hoogte van de vele haarverzorgingsproducten op de markt als je op zoek bent naar strategieën om de haargroei te bevorderen. Veel producten, waaronder shampoos, conditioners, haarbehandelingen en oliën, beweren de haargroei te bevorderen. Misschien weet je echter niet dat er vitaminen zijn die de....

ZIJN AFSLANK SUPPLEMENTEN VERSLAVEND?

De laatste jaren heeft het gebruik van afslank supplementen een hoge vlucht genomen. Iedereen lijkt op zoek naar het wondermiddel waarmee hij snel en effectief kan afvallen. Talloze producten op de markt beweren de stofwisseling te verhogen, het hongergevoel te verminderen en de vetverbranding te bevorderen. Maar hoe veilig zijn....