10 stappen om je haar perfect te wassen - Farma discounter

10 stappen om je haar perfect te wassen

10 stappen om je haar perfect te wassen

Veel mensen denken dat het wassen van hun haar van cruciaal belang is, maar dat is niet zo, en als u het verkeerd stappen doet, zult u na verloop van tijd een verschil merken in de gezondheid van uw haar.

Je zou denken van wel, maar er is veel tegenstrijdige informatie beschikbaar. Wij hebben alle tegenstrijdige informatie uitgefilterd om je een uitgebreide lijst met nuttige stappen te geven wanneer je haar gaat wassen en je haarwasroutine te verbeteren, van water temperatuur tot de juiste procedures en zelfs het droogproces.

In deze 10 stappen leer je je haar effectief te wassen.

In deze 10 stappen leer je je haar effectief te wassen.

We maken elke dag dezelfde, of soms vele, fouten in stappen hoe we ons haar wassen zonder het zelfs maar te herkennen. Ons haar reageert door in opstand te komen en weigert om er op zijn minst fatsoenlijk uit te zien. De wortels worden snel vet en de punten worden dof; in één woord, het is een ramp.

Stap 1: Je haar kammen

Meestal kam je je haar goed door na het wassen, maar als je dit doet voordat je onder de douche stapt, kan je haar langer klitvrij blijven.

We hebben allemaal wel eens de ergernis ervaren van vochtig haar dat moeilijk te ontwarren is. In plaats van je haar te kammen nadat je het hebt gewassen, kun je het beter even borstelen voordat je onder de douche springt. Zo vermijd je knopen en blijven je lokken langer klitvrij.

Stap 2: Masseer je haar met olie voor het douchen

Stap 2: Masseer je haar met olie voor het douchen

De eerste stap is om je haar in te oliën, dat helpt om het vocht vast te houden nadat je jaar gewassen hebt. Olie je haar goed in bij de hoofdhuid en laat het 2 uur intrekken voordat je het wast. Een basisbehandeling voor het wassen moet deel uitmaken van uw haarverzorging routine. Uw hoofd en hoofdhuid masseren met oliën kan ook helpen de poriën te openen en uw haar op te beuren.

Het is niet nodig om je haar elke keer dat je doucht in te vetten, maar het is wel aan te raden om dit eens in de twee weken te doen.

Stap 3: Maak je haar nat

Stap 3: Maak je haar nat

Haar spoelen is ook een belangrijke stap in het goed wassen van je haar. Door stromend water te gebruiken om je haar te spoelen, open je de haarschubben, verzacht je knopen en verwijder je vuil. Spoelen met een handwarme water is nog beter omdat het overtollige olie van de hoofdhuid verwijdert en de droge hoofdhuid wegspoelt, zodat deze de voedingsstoffen uit de shampoo kan opnemen.

Uitzondering: Als je je haar elke dag wast is het heel slecht voor je haar het is aanbevolen om je haar max 2 keer per week te wassen. Met een douchemuts houdt u uw haar droog terwijl u uw lichaam wast en voorkomt u dat uw lokken nat worden.

Tip: Er gaat niets boven een lekkere, warme douche, maar als je de verwarming te hoog zet, kunnen je haartjes ernstige schade oplopen. Verwarmd water kan je haar dof en futloos maken, net zoals haardrogers en warme stylingproducten dat doen. Je haar wassen in heet water kan ook de natuurlijke beschermende lipidenlaag van je hoofdhuid aantasten, waardoor het gaat jeuken en rood wordt.

Stap 4: Breng shampoo aan op je haar

Stap 4: Breng shampoo aan op je haar 

Laten we overgaan tot de meest cruciale stap van het proces: de shampoo. Het kiezen van de juiste shampoo voor je weelderige lokken is niet altijd een eenvoudige taak. Als het op wassen aankomt, kies dan de shampoo die het beste bij u past en die uw haar complementeert.

Als je bijvoorbeeld droog haar hebt, kun je het beste een shampoo gebruiken die geen sulfaten en parabenen bevat. En als u gekleurd haar heeft, kies dan een product dat uw kleur behoudt. In een notendop: als je ruw, oneffen of stug haar hebt, gebruik dan een vochtinbrengende shampoo; als je dun haar hebt, gebruik dan een volumiserende shampoo om meer volume te behouden; en als je fijn haar hebt, gebruik dan een shampoo met een ontklitter.

Opgelet: Meestal kiezen we shampoo op basis van ons haartype. Shampoo moet worden gekozen op basis van het soort hoofdhuid, maar maskers en conditioners moeten worden gekozen op basis van het haartype.

Stap 5: Masseer je haar goed

Stap 5: Masseer je haar goed

Je haar scrubben met nagels voelt misschien lekkerder aan, maar het gebruik van uw vingernagels heeft het tegenovergestelde effect. Als u uw hoofdhuid met uw nagels krabt, kan dat irritatie en ontstekingen veroorzaken, omdat de huid op uw hoofd gevoelig is en gevoelig voor schurende schoonmaakmiddelen. Om klitten te voorkomen, masseert u uw hoofdhuid zachtjes met uw vingertoppen gedurende ongeveer 3 minuten, waarbij u harde heen-en-weerbewegingen vermijdt.

Stap 6: Je haar goed afspoelen

Stap 6: Je haar goed afspoelen

Hoewel het gebruik van een milde, regenachtige douchekop rustgevend is, is het aan te raden om tijdens het wassen van je haar een sterkere waterdruk te gebruiken. Als je onbedoeld shampoo of conditioner in je haar laat zitten, kan dat ophoping van de hoofdhuid en verstopte poriën veroorzaken. Spoel je haar 1 tot 2 minuten uit en verlaag de watertemperatuur want koud water droogt je haar niet uit en houdt het langer helder en levendig.

Stap 7: Gebruik nu de conditioner

Stap 7: Gebruik nu de conditioner 

In deze stappen mag conditioner niet ontbreken wanneer u uw haar gaat wassen, het moet na het wassen worden gebruikt, vooral als u lang haar hebt. Conditioner helpt het vocht in het haar te houden na het wassen en, wat nog belangrijker is, bindt de haarschubben.

Haarconditioner houdt de haarschubben in stand en maakt je lokken gladder en makkelijker te ontwarren, waardoor het een belangrijk onderdeel is van je haar was routine.

Tip: Als u de conditioner te lang op uw haar laat zitten, kan het uw haar verzwaren en vettig doen lijken. Het is voldoende om de conditioner niet langer dan 3 minuten op uw haar te laten zitten om alle voordelen ervan te benutten.

Stap 8: Spoel nu je haar af met koud water

Stap 8: Spoel nu je haar af met koud water

Spoel uit met koud water als je ertegen kunt! Het helpt om de schubbenlaag van het haar te verzegelen, waardoor het glanzend en glad lijkt.

stap 9: Droog je haar op juiste manier af

stap 9: Droog je haar op juiste manier af

Dep het haar in plaats van het te wrijven of te draaien met een handdoek. Als uw haar lang is, kan agressief wrijven het haar dat minder dan 15 cm lang is, traumatiseren. Omdat het aantal rijen keratineschubben vermindert naarmate u dichter bij de punten komt, kan wrijven en draaien leiden tot breken en splijten.

Als u wilt dat uw haar minder broos en pluizig wordt, gebruik dan een gladde handdoek in plaats van een badstof handdoek. Veeg je haar gewoon af met een handdoek en bedek je hoofd met een katoenen t-shirt, bijvoorbeeld.

Stap 10: Masseer je haar met olie na het douchen

Stap 10: Masseer je haar met olie na het douchen

Veel mensen weten niet wat ze moeten doen na het wassen van hun haar.

Afhankelijk van het soort haar kan het nodig zijn haarolie, een beschermende spray aan te brengen.

Breng een druppel olie aan op droog of vochtig haar, afhankelijk van hoe het op de olie reageert, zoals aangegeven op het etiket. Om te voorkomen dat uw haar vet of vochtig lijkt, gebruikt u een zeer minimale hoeveelheid olie.

U moet zich ervan bewust zijn dat essentiële oliën effectiever zijn op beschadigd haar als uw haar vochtig is. Als u normaal olie gebruikt op droog haar, maak het dan eerst vochtig en breng dan de olie aan om het gewenste resultaat te krijgen.

Als je deze stappen goed volgt bij het wassen van je haar dan hoef je je geen zorgen meer te maken over je haarverzorging. Als je goed voor je haar wilt zorgen zijn deze stappen niet genoeg het is ook belangrijk om goed en gezond te eten genoeg water te drinken en haarvitaminen te gebruiken.

FOLISIN

FOLISIN

✓ Natuurlijke haargroei ondersteunen
✓ De intensiteit van uitvallen verminderen
✓ De normale haarpigmentatie helpen te behouden
✓ Het handhaven van de juiste testosteronniveaus ondersteunen
Populaire haargroei vitamines voor mannen

Colruyt In Aanbieding
NAAR DE SITE
HAIR CARE PANDA

HAIR CARE PANDA

✓ Haren verstoken van de vitaliteit
✓ Verzwakt door haarstyling behandelingen
✓ Haar verzwakt door zwangerschap en hormonale behandelingen
✓ Haar verzwakt door een slecht gebalanceerd dieet
✓ Onhandelbaar haar dat vaak #BadHairDay heeft;)
Beste gummy haar vitamines

Colruyt In aanbieding
NAAR DE SITE
JELLY BEAR HAIR

JELLY BEAR HAIR

✓ 500%* BIOTINE
✓ 200%* NIACINE
✓ 200%* VITAMINE E
✓ 50%* ZINK
✓ 100%* SELENIUM
✓ 100%* VITAMINE A
Beste haar vitamines

Colruyt 50% korting
NAAR DE SITE
PROFOLAN

PROFOLAN

✓ Stimuleert haargroei
✓ Blokeert DHT Hormoon
✓ Verbetert de bloedsomloop
✓ Versterkt de haarzakjes
Beste haargroei vitamines

Colruyt In aanbieding
NAAR DE SITE
LOCERIN

LOCERIN

✓ Uw haar verzwakt is en regeneratie nodig heeft,
✓ U de groei op een natuurlijke manier wilt versnellen,
✓ U gespleten haarpunten hebt,
✓ Uw haar schittering mist,
✓ U problemen met styling hebt.
Onze beste verkochte haargroei pillen voor vrouwen

Colruyt In aanbieding
NAAR DE SITE
65% van onze gebruikers kiest Folisin
VITA HAIR MAN

VITA HAIR MAN

✓ Versterking en voeding van haarzakjes
✓ Stimulering van groei van nieuw haar
✓ Het behouden van intensieve haarkleur
✓ Herstel en bevochtiging van haar
✓ Natuurlijke, veilige samenstelling
Beste haargroei vitamines

Colruyt In aanbieding
NAAR DE SITE