10 tips om beter te slapen naast je partner - Farma discounter

10 tips om beter te slapen naast je partner

MOHSSINE

1 februari 2022

We hebben een lijst samengesteld met de beste manieren voor u en uw partner om beter te slapen. Sommige van deze tips zijn ook nuttig voor vrijgezellen, maar ze zijn vooral nuttig voor koppels die hun bed delen. Als je avond na avond goede slaapgewoonten aanleert, zal je het verschil zien en voelen in je geestelijke en lichamelijke gezondheid, en in de gezondheid van je relatie.

 

Tips om beter te slapen naast je partner:

Elke relatie is gebaseerd op compromissen, en er is geen reden waarom dit niet zou kunnen doorgaan wanneer het tijd is om te slapen. Het kan moeilijk zijn om je aan te passen aan het slaappatroon van je partner, maar voldoende slaap voor jullie beiden kan helpen voorkomen dat nachtelijke problemen je relatie te gronde richten.

  1. Touwtrekken met dekens

Sommige mensen houden er niet van om dekens te delen. Je gaat naar bed met een verhouding, maar voor je het weet is het buiten koud en zit je te bibberen in een hoekje. Er is geen deken meer voor jou! Het heeft geen zin om te proberen hem terug te trekken, want het zal gewoon weer gebeuren. Ondanks het grappige karakter kan het dekendebat je relatie echt belasten en een negatieve invloed hebben op je slaapkwaliteit.

  1. Snurken

Stel je voor dat je in je bed ligt te slapen, warm en comfortabel, wanneer de hoorn van een locomotief vlak boven je oor tettert. Het is niet een noodsituatie, het is gewoon het onvermogen van je geliefde om op de juiste manier lucht te pompen door zijn of haar neusgaten.

Snurken is op zich niet erg, maar in het ergste geval kan het een indicatie zijn van een erger probleem. Het verstoort beide partners ‘slaapschema’s, waardoor de snurker met hoofdpijn, vermoeidheid, en andere tekenen van slaaptekort de volgende dag.

Snurken is gemakkelijk te verhelpen door anti-snurk pillen:

SNORAN PLUS

SNORAN PLUS

✓ Snoran Plus vermindert snurken,
✓ Verbetert de ademhaling,
✓ Zorgt voor een diepe en ontspannen nachtrust,
✓ De beste niet-invasieve methode voor een betere nachtrust.
De oplossing en de sleutel tot een diepe en ontspannen nachtrust

Colruyt Beste in het algemeen
BESTEl 'T
68 Mensen bezochten deze site vandaag

Wat kan je doen tegen snurken?

  1. Zweten ’s nachts

Je bent in een fris, koud bed gekropen, en alles lijkt in orde te zijn. Maar als de uren verstrijken en de lichamen van twee mensen de ruimte verwarmen, beginnen veel mensen te zweten. Als je met één deken slaapt of tegen elkaar aankruipt, kan nachtelijk zweten gemakkelijk uitgroeien tot een gezamenlijk probleem. Knuffelen of zelfs dicht tegen een zwetend persoon aanliggen is ongetwijfeld onaangenaam.

  1. Temperatuurvoorkeuren variëren

Voor de meeste mensen wordt een slaaptemperatuur van 19 tot 20,5°C als ideaal beschouwd, maar dit kan enigszins variëren. Het kan zijn dat je partner een andere “slaapinstelling” heeft dan jouw. Het duurt langer om in slaap te vallen in een onaangename omgeving. Het is ook moeilijker om diep in slaap te vallen, zodat je moeite kunt hebben om in slaap te blijven.

  1. Slaaptijden variëren

De strijd tussen vroege vogels en nachtbrakers staat bekend als de vroege vogel vs. nachtuil strijd. Onze interne slaapklok wordt bepaald door ons “chronotype”, dat voor ieder van ons uniek is. Het kan variëren naarmate we ouder worden: “Avondheid” piekt bij jonge mensen, dan vervaagt als ze volwassen worden tot “ochtend types.”

Als jij en je partner een verschillend circadiaanse ritme hebben, is het belangrijk dat je je aan je eigen slaappatroon houdt en leeft volgens je chronotype. Mensen die proberen te vroeg naar bed te gaan, kunnen slapeloosheid ontwikkelen omdat de drang om te slapen als het lichaam er nog niet klaar voor is, zorgen en frustratie veroorzaakt.

  1. Midden in de nacht wakker worden

Het is niet ongebruikelijk om midden in de nacht wakker te worden zonder enige aanleiding. Het kan een symptoom zijn van slapeloosheid, maar het kan ook het gevolg zijn van stress, technologisch gebruik, een slechte slaapomgeving, of gewoon een eigenaardige slaaproutine. Het heeft geen zin om hier te blijven liggen als je wakker wordt en na 20 minuten niet meer in slaap kunt komen. Als het regelmatig gebeurt, is het eerste wat je moet onthouden is je echtgenoot met respect te behandelen.

  1. In bed met de kinderen

Een bed delen met slechts één echtgenoot is al moeilijk genoeg, maar als je daar nog een kind aan toevoegt, kan je slaaproutine volledig verstoord raken. Je schrikt wakker, je slaap wordt onderbroken, en je kind kruipt in bed en neemt meer ruimte in. Hierdoor kan het huwelijk moeilijk worden, vooral als iemand weg moet om plaats te maken, en ouders voelen zich vaak gevangen in dergelijke omstandigheden.

  1. Je slaapkamer moet een speciale plek voor jullie zijn

Je slaapkamer moet een toevluchtsoord zijn dat je beide biedt. Je moet hem actief verdedigen tegen afleiding van buitenaf als je er een toevluchtsoord van wilt maken. Behalve een wekker mag je geen elektronische gadgets in je slaapkamer hebben. Telefoons, laptops en een televisie vallen hier allemaal onder. Vermijd ook conflicten of verhitte discussies in de slaapkamer. Alles wat moet worden opgelost, moet worden gedaan voordat je naar bed gaat. Kussengesprekken moeten luchtig en opgewekt zijn. Je zou zelfs meer kunnen doen dan alleen communiceren. Dit is jullie kans om een band te scheppen. Maar als je eenmaal wat paartijd hebt gehad, ga dan naar je bed.

  1. Hou je verantwoordelijkheden in de gaten

Obstakels verschijnen af en toe op het pad. Als je andere schema’s hebt of als een van jullie snurkt of een gezondheidsprobleem heeft, zijn dit allemaal dingen die je in de weg kunnen staan. Elke taak kan worden volbracht zolang je dezelfde twee doelen voor ogen hebt, namelijk een goede relatie en een goede reputatie.

  1. Experimenteer met verschillende slaaphoudingen.

Als het er op aankomt om samen met je bedgenoot vredig in te dommelen, kan de juiste slaaphouding een groot verschil maken. Wat comfortabel is voor jouw en je partner zal verschillen, maar het vinden van een comfortabele houding voor jullie beiden om in te dommelen zou niet al te moeilijk moeten zijn.

Wat als ik nog steeds niet beter kan slapen met mijn partner?

Als jij of je partner nog steeds problemen hebben met slapen, controleer dan of je geen slaapaandoening hebt. Slaapproblemen kunnen niet alleen de slaap van de betrokken slaper verstoren, maar ook de slaap van de echtgenoot.

Maak zo snel mogelijk een afspraak met een slaapspecialist je  arts bij je in de buurt om je te laten testen en meer te weten te komen over de mogelijkheden voor behandeling. Obstructieve slaapapneu en slapeloosheid kunnen leiden tot een verscheidenheid aan lichamelijke en geestelijke gezondheidsproblemen, dus hoe eerder je de behandeling zoekt, hoe beter je gaat slapen met je partner.

Laatste Blogs

Waarom diëten niet werkt

Nu de jaarwisseling eraan komt nemen veel mensen zich voor om in 2024 een paar kilo kwijt te raken. Hoewel er boeken vol geschreven zijn met allerlei verschillende diëten, hebben de meesten slechts een tijdelijk effect. In dit artikel leggen we uit waarom blijvend gewichtsverlies afhangt van een nieuwe levensstijl....

ZIJN ER SUPPLEMENTEN DIE DE HAARGROEI KUNNEN BEVORDEREN?

Je bent ongetwijfeld al op de hoogte van de vele haarverzorgingsproducten op de markt als je op zoek bent naar strategieën om de haargroei te bevorderen. Veel producten, waaronder shampoos, conditioners, haarbehandelingen en oliën, beweren de haargroei te bevorderen. Misschien weet je echter niet dat er vitaminen zijn die de....

ZIJN AFSLANK SUPPLEMENTEN VERSLAVEND?

De laatste jaren heeft het gebruik van afslank supplementen een hoge vlucht genomen. Iedereen lijkt op zoek naar het wondermiddel waarmee hij snel en effectief kan afvallen. Talloze producten op de markt beweren de stofwisseling te verhogen, het hongergevoel te verminderen en de vetverbranding te bevorderen. Maar hoe veilig zijn....